KARS İL TEMSİLCİLİĞİMİZ, DÜZENLEDİKLERİ BASIN TOPLANTISINDA TÜİK BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDE BES ÜYELERİNE UYGULANAN MOBBİNGİ PROTESTO ETTİ.

290

Türkiye İstatistik Kars Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan BES üyelerine Bölge Müdürü Mehmet Tolon tarafından uygulanan mobbinge dair BES Kars İl Temsilciliğimiz tarafından, Temsilcilik Yöneticilerimizin de katılımıyla sendika binasında basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını okuyan İl Temsilcimiz İnan Ercan “Bölge Müdürü Mehmet TOLON tarafından uygulanan yalnızlaştırma, ötekileştirme, psikolojik baskı duyumlarını uzun zamandan beridir üye ve kurum çalışanlarından almış bulunuyoruz. Mobbing diyebileceğimiz boyutta olan uygulamaları şöyle sıralayabiliriz: Çalışanları kadro ve başarı durumları yerine etnik köken, inanç ve siyasi düşüncelerine göre görevlendirdiği, sağlık raporlarında sadece sendikamız üyelerine yönelik bir üst hastaneye sevk şeklinde keyfi uygulamaları söz konusudur. Yine mobbing uyguladığı üyelerimize, sürekli olarak Cuma günleri ‘namaza gitmedikleri gerekçesiyle’ nöbet yazma, fazla çalışmalardan kaynaklı yasal izin hakkını ‘ek ödeme’ alıyorsun ‘izin vermem’ şeklinde keyfi uygulama, odalarından dışarı çıkmama, diğer çalışanların bu insanları dışlama, ‘bunlarla konuşmayın, bey demeyin’ şeklinde tehditlerde bulunduğu yönünde sendikamıza sürekli sözlü şikayetler iletilmektedir. Teknik Hizmetler kadrosunda bulunan çalışanların başlarına yetkisiz ve kadrosuz çalışanlar keyfi olarak görevlendirilerek; kadrolu çalışanların işleri kontrol ettirildiği, yine taşeron olarak hizmet alınan şirket çalışanlarının yapması gereken işlerin de yine kadrolu olarak çalışanlara yaptırıldığı bilgisini almış bulunuyoruz.” dedi.

Açıklamada, ‘TÜİK Bölge Müdürü’nü Anayasa ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda düzenlenen ‘hakkaniyet ve eşitlik içinde davranmaya’, yasalarca da suç olarak kabul gören mobbing uygulamasından bir an önce vazgeçilmesini; aksi takdirde hukuksal mücadele, bakanlık nezdinde girişim, kamuoyuna ‘bu işyerinde mobbing uygulanmaktadır’ şeklinde mücadelelerini sürdüreceklerini, mobbinge maruz kalan üye ve çalışanların yanında olacaklarını kamuoyuyla paylaşmak istedikleri belirtildi.