12 EYLÜL AKP’YLE DEVAM EDİYOR!

265

Bu gün 12 Eylül askeri darbesinin 33. Yılı darbenin 33. yılında 12 Eylül hukuku anayasası ve kurum ve kuruluşları günümüzde de AKP iktidarı ile devam ediyor. 12 Eylül askeri darbesinden önce 24 Ocak 1980 tarihinde açıklanan ekonomik istikrar paketi ancak darbeden sonra toplumsal muhalefet bastırıldıktan, sendikalar kapatılıp toplu sözleşme sistemi askıya alınıp, grev yasakları getirilerek,Yüksek Hakem Kurulu kurularak uygulanabilmişti.

Bugün devam eden ekonomik program da 24 Ocak ekonomik istikrar paketinin devamı niteliğindedir. Özelleştirmeler halen devam etmekte olup vergi sistemi emekçiler ve yoksul halkımızın aleyhine olarak düzenlenmiş ve halen devam etmektedir. Üniversiteleri kuşatan YÖK,  anti demokratik seçim sistemi ve dünyanın hiçbir yerinde olmayan %10 seçim barajı halen yürürlülüktedir.

Ülkemizde örgütlenme önündeki engellerin devam ettiği, grevlerin yasaklandığı, kamuda artık komediye dönen toplu sözleşme sürçleri AKP döneminde yaşanılmaya devam edilmektedir.

Sözde 2010 yılı 12 Eylül günü yapılan referandumda darbecileri yargılamaktan ülkeyi demokratikleştirmekten bahsedip idam edilen devrimciler için timsah gözyaşları dökenler gezi sürecinde ortaya çıkan muhalefet sürecinde 6 gencimizi katlederken ailelerine bir başsağlığı dilemeyi bile çok görmüşlerdir. Son dönemde halka dönük polis müdahaleleri orantısız şiddet, gözaltılar darbe dönemini aratmamaktadır.



Biz şunu çok iyi biliyoruz darbe sonrası 33 yılda:

Bu ülkenin barış ve demokrasi talebi ile yoksul halkımızın ve emekçilerin insanca yaşam taleplerine kulak tıkayanlar ülkemizin siyası tarihi içerisinde hak ettikleri yeri almışlardır. Böyle devam ettiği sürece AKP’nin sonu da farklı olmayacaktır…

Darbelere karşı demokrasi,
Şovenizme karşı kardeşlik,
Savaşa karşı barışı savunurken,

İnsanca yaşam eşit, özgür, demokratik Türkiye mücadelemizi her koşulda sürdürmeye devam edeceğiz!


MERKEZ YÖNETİM KURULU