SİCİL AFFI BİLE YANDAŞLARA…

243

28 Şubat mağdurları ve kılık kıyafet hükümlerine aykırı davrananlara sicil affı tanıyan Başbakanlık Genelgesi, Başbakan Tayyip Erdoğan imzasıyla 31.08.2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

28 Şubat dönemi mağdurlarıyla, türban başta olmak üzere ‘kılık kıyafet hükümlerine aykırı davranmak’ nedeniyle memuriyetten atılıp sicil affı kapsamına giren kamu görevlileri, 1 Kasım’a kadar memuriyete geri dönüş başvurusu yapabilecekler.[

Genelge ile 1 Ocak 1990 – 2 Ağustos 2013 arasında aday devlet memuruyken, adaylık süresi içinde veya sonunda haklarında kılık kıyafet hükümlerine aykırı davranmaktan atılanlara dönüş yolu açılmış oldu.

‘Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanun’un Ek 1’inci maddesine ilişkin Başbakanlık Genelgesi’ne göre, [kck]a href=’http://www.radikal.com.tr/index/28-Subat’28 Şubat] döneminde verilen disiplin cezaları yüzünden memuriyetten atılan ve bu cezaları 4455 ve 5525 sayılı kanun kapsamında affedilenler, değişiklikten yararlanabilecekler.

28 Şubat 1997 – 14 Şubat 2005 arasında disiplin cezaları sebebiyle memuriyetten çıkarılan ve memuriyetten çıkarmaya esas disiplin cezaları affedilenler, geri dönmek için 1 Kasım Cuma günü mesai saati bitimine kadar yazılı başvuru yapacaklar.

28 Şubat mağdurları kanundan yararlanmak için gerekli şartları taşıdıklarının tespitinden sonra boş kadro ve pozisyon olması halinde, kurumlarındaki daha önceki kadroya atanabilecekler. Kişilerin engel durumları görülmemesi halinde, ‘hizmet gerekleri’ ve ‘kadro ihtiyaçları’ dikkate alınarak gerekli izin ve onayların alınmasının ardından atama yapılacak.

Genelge İçin [kck]a href=’http://bes.org.tr/dosyalar/dosya/15225f2bbebfdb.docx’Tıklayınız…