ANKARA ŞUBELERİMİZ, AKP VE MEMUR-SEN TARAFINDAN İMZALANAN TOPLU SÖZLEŞMEYİ PROTESTO EDEREK BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.

283

Ankara Şubelerimiz, AKP ve Memur-Sen tarafından imzalanan toplu sözleşmeyi protesto etmek için, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı ana binası önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, KESK’in dört günlük yürüyüşünün 20 Ağustos’ta Ankara’da sonlanacağı ve tüm kamu emekçilerine saat 12.30’da Ankara AŞTİ Metrosu önünde bulunma çağrısı yapıldı.[

Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Mevlüt Çakmak’ın okuduğu açıklama şöyle:
BASINA VE KAMUOYUNA

2014-2015 Toplusözleşme adlı orta oyunun sonucuna baktığımızda dağ fare bile doğurmamıştır. Adeta yangından mal kaçırırcasına bayram arifesinde son dakikada, kendisine sendika diyen hormonlu yapı AKP İktidarı ile gizlice anlaşarak, kamu emekçilerini satış sözleşmesi imzalamıştır. Bu durum Kamu emekçileri tarihinde bir ilktir. Kamu emekçileri adına kâğıt üzerinde iktidar olanakları ile yetkilendirilen bu yapı adeta AKP iktidarının memur kolu gibi davranarak, kendi varlığının esası olan siyasi iktidara bağlılığını bir kez daha göstermiştir.

Bu yapı, AKP iktidarına o kadar bağlıdır ki, yaptıkları satış sözleşmesini büyük bir aymazlık ve yüzsüzlükle siyasi iktidardan daha hararetli savunur pozisyona girmekten çekinmemektedir.2014 yılı için açıklanan 175 TL sanki net ödenecekmiş gibi günlerdir ballandıra ballandıra anlatmaktadır. Yine kamu emekçilerin ancak bir bölümünün aldığı komik çocuk ve eş yardımını tüm kamu çalışanları alıyormuşçasına açıklamalar yapıyorlar. Ve sanki her memur her ay ölüyormuşuz gibi ölüm yardımlarına yapılan gülünç artışı anlatıyorlar.

Memurun hiç bir sorunu çözülmediği gibi hiçbir sosyal ve ekonomik talep gündeme dahi alınmamıştır. Yanına oturmaktan büyük keyif aldıkları, çalışma bakanı iş güvencemizi ortadan kaldıracağını her fırsatta tekrarlarken bu konuda gıkını çıkarmayan bu yapı, türban gibi konuları kamu emekçilerin gündemi olarak kamuoyuna yutturmaya çalışmakla meşgul. Arkalarına büyük medya gücünü alan AKP ve Memur kolu günlerdir halkımıza ve kamu emekçilerine masal anlatmaya devam ediyorlar.

Değerli basın emekçileri

Tamda bayram arifesinde imzalanan bu satış sözleşmesi ile bayram kamu emekçilerine zehir edilmiştir. Sabahtan akşama dinden imandan bahsedip lüks iftar sofralarında oruç açan AKP ve bu hormonlu yapı, ne kadar vicdan sahibi olduğunu, ne kadar adaletten ve kalkınmadan yana olduklarını ortaya koymuşlardır.

Bu ikili 2014 yılı için kamuoyunu yanıltıcı bilgiler verirken 2015 yılını tam bir belirsizliğe teslim etmişlerdir. Devletin resmi rakamlarının dahi 2014 ve 2015 yılı için öngördükleri enflasyon un altında bizlere sefalet ücretini reva görmüşlerdir.

Değerli kamu emekçileri

Yıllardır alanlarda dile getirdiğimiz” devlet ve işveren güdümlü sendikaya hayır “şiarımızın ne kadar doğru bir tespit olduğu bir kez daha açığa çıkmıştır. İşveren ve devlet güdümlü sendikaların misyonu emekçileri bölmek, işverene biat etmek ve kafa karıştırmaktır. Adının başında memur olan bu yapı biz 90 yılının başında sendikalarımızı kurar ve alanlarda mücadele ederken,” memur sendikası bu ülkede maceradır ” diye kurdukları vakıflar aracılığı ile demeç veriyorlardı.

Bu ve benzeri yapıların kamu emekçilerinin gücünü bölme, hedef şaşırtma dışında başka da bir misyonu yoktur. Bu yapı AKP iktidarının arka değil tamda ön bahçesinde yetiştirilen, büyütülen hormonlu bir yapıdır. Hormonludur, çünkü iktidar eliyle büyütülmüştür. Hormonludur, çünkü sendikal hak ve özgürlükler dışında her şeyle ilgilenmektedir. Hormonludur, çünkü bu güne kadar hiçbir alan faaliyeti yürütmemiştir. Şişirme balon gibidir. Alanlara bir çıksa bir anda patlayıp söneceğini kendisi bilmektedir. Hormon ilacı AKP dir. AKP isterse bir günde bitecek bir yapıdır. Bağlılıkları bu yüzdendir. Bunlar kamu emekçilerini mücadelesinde eğreti duruyorlar. Arada bir Güvenparka serdikleri halıların üzerinde temsili heyetlerle oturup kameralara poz verme dışında mücadele alanlarına yabancıdırlar.

Değerli kamu emekçileri

Sizleri artık, adının başında memur olan yapı ile ilişkilerinize son vermeye ve geleceğimizin yegâne garantisi olan KESK’te örgütlenmeye çağırıyoruz. Devlet güdümlü sendikaların emekçilere vereceği hiçbir şey yoktur.

KESK bu rezaleti kabul etmeyecektir. Bunun için KESK bugün ülkemizin dört bir yanından Ankara Yürüyüşü başlatmıştır. KESK bu oyunu bozmaya kararlıdır. 4 günlük yürüyüş 20 Ağustosta Ankara da sonlanacaktır. Tüm kamu emekçilerini 20 ağustos günü saat 12.30 da Ankara AŞTİ Metrosu önünde buluşmaya çağırıyoruz.

‘center’ style=’margin-:283.2pt;’BES Ankara Şubeleri Adına
‘center’ style=’margin-:283.2pt;’Mevlüt ÇAKMAK