HAYAT TELEVİZYONUNUN YANINDAYIZ

288

Gezi Parkı’nda başlayan ve hükümetin yıllardır uyguladığı baskı ve zor politikalarına karşı özgürlük, demokrasi mücadelesine dönüşerek tüm Türkiye’ye yayılan eylemler süresince yaptığı kesintisiz yayınla halkın sesi olan Hayat Televizyonu RTÜK tarafından karartılıyor.

[Hayat] Televizyonu kurulduğu günden bu yana işçi ve emekçilerin, barış ve demokrasi mücadelesinin yanında yer alarak gerçeğin habercisi oldu. Kamu emekçileri verdikleri grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı ve insanca yaşam mücadelesinde Hayat Televizyonunu hep yanı başında buldu.

Ülkemizde son 15 gündür yaşanan direniş boyunca, yandaş medyanın sergilediği tutum ortadayken, mücadelenin haberini tarafsız veren basın yayın organlarının hükümet tarafından çeşitli cezalarla sesleri kısılmaya çalışılmaktadır. Bugün haber alma özgürlüğümüze sahip çıkmak en acil ihtiyaçlarımızdan birisidir.

Bu nedenle RTÜK tarafından halkın haber alma özgürlüğünü engellemek için verilen kapatma kararını ve cezaları kınıyor, kararın bir an önce kaldırılmasını istiyoruz.

HAYAT, DURMAYACAK DEVAM EDECEK