AKP REYHANLI’NIN HESABINI VERMEKTEN KAÇMAKTADIR

277

Türkiye’nin Dış İlişkilerinden çok ABD Temsilciliği gibi Çalışan Dış İşleri Bakanı Davutoğlu’nun istifasını isteyen öğrenciler, Reyhanlı’da AKP’nin savaş politikalarını protesto ettiği için dün yine polisin insanlık dışı müdahalesiyle karşılaştılar.
En demokratik hakkını kullanarak ifade özgürlüğünü kullanmak isteyen öğrenciler dün ODTÜ, Hacettepe, DTCF ve Ankara Üniversitesi Cebeci kampüsünden Dışişleri Bakanlığı’na yürümek istemişler ancak yine polis terörüne maruz kalmışlardır. Gaz bombalarıyla, plastik mermilerle öğrencilere saldıran polis yine ortalığı savaş alanına çevirmiştir. 22 öğrenci yaka paça gözaltına alınırken, 2 öğrenci kafasından yaralanarak hastaneye kaldırılmıştır.
Dün üniversitelerimizdeki manzara AKP’nin ileri demokrasisinin ta kendisidir. Ülkemizi harap eden ve kan gölüne çeviren AKP’nin izlediği işbirlikçi savaş politikalarını protesto eden, 50’ye yakın insanımızın yaşamını kaybettiği Reyhanlı’nın hesabını soran gençler yine binlerce çevik kuvvet polisi, onlarca TOMA, gaz bombaları, tazyikli su, ve plastik mermilerle vahşice susturulmak istenmiştir.
AKP iktidarının tüm kesimleri kendi hegemonyası altına alarak tek adam düzenine doğru kurmaya çalıştığı 21.yy’ın diktatörlüğüne doğru evrilmiş düzeninde, baskıya, sömürüye ve bitmek bilmeyen zulme artık toplumun tahammülü kalmamıştır.
Ülkemizi ABD’nin yeni saldırı stratejileriyle silahlı gerici güçlerin merkezi haline getiren AKP’nin karşısında anti-emperyalist mücadele bayrağını yükselterek direnen gençlerin mücadelesi hepimizin mücadelesidir. Emperyalizme ve işbirlikçiliğe karşı yükselttiğimiz mücadele şimdi her yeri birer direniş alanına dönüşecektir.
KESK olarak bir kez daha ifade ediyoruz, bu ülkede hangi yöntemi uygularsanız uygulayın; eşit, özgür, bağımsız, barış içinde bir ülke mücadelesinin sesini kesmeyi başaramayacaksınız.