HALK SEFALET İÇİNDE, VEKİLLER AYRICALIK PEŞİNDE!

240

[kck]img class=’avatar’ name=’haber’


0px; border-style: solid; float: ;’ ‘224″>
]Bilindiği üzere AKP, CHP, MHP ve BDP grup başkanvekillerinin ortak imzasıyla, milletvekillerinin statü ve özel haklarını düzenleyen yasa teklifi TBMM gündemine getirildi.
KESK Ankara Şubeler Platformu bugün TBMM önünde basın açıklaması yaparak, var olan ayrıcalıklarını kalıcı hale getiren vekillerin, bu haklardan ömür boyu yararlanmasını öngören ve milletvekilliğini bir meslek haline getiren düzenlemeleri içeren yasa teklifinin geri çekilmesini talep etti.
Dönem Sözcüsü Dengiz Sönmez’in okuduğu basın açıklaması:
BASINA VE KAMUOYUNA
Bugün burada; milletvekillerimizin birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını, ortaklaşmalarını alkışlamak için toplanmış bulunmaktayız. Yıllarca televizyon ekranlarında tanıklık ettiğimiz kavga eden, birbirlerine hakaret yağdıran milletvekillerimiz maaşlara zam, süper emeklilik, aile boyu diplomatik pasaport, estetik dahil ailelerinin tedavi masraflarının ömür boyu karşılanması, trafikte geçiş üstünlüğü, süresiz ve vergisiz silah taşıma, temsil niteliğindeki tüm masraflarının TBMM’ce karşılanması vb. ayrıcalıklar söz konusu olunca meğer ne de güzel anlaşabiliyorlarmış!
AKP, CHP, MHP ve BDP grup başkanvekillerinin ortak imzasıyla, milletvekillerinin statü ve özel haklarını düzenleyen yasa teklifi TBMM gündemine getirilmiş bulunmaktadır. Her konuda birbiriyle kavga eden milletvekilleri, söz konusu kendi çıkarları olunca anında uzlaştılar.
– Sayıları milyonlarla ifade edilen asgari ücretli, emekli ve kamu emekçisi insanca yaşayacak ücretten yoksunken,
– Güvencesiz çalıştırma hayatlarımızı söndürürken,
– İşçilerin kıdem tazminatı gasp edilmeye hazırlanılırken,
– Eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik hakkımız piyasacı politikalarla bir bir elimizden alınırken,
– Kadınlar sokak ortasında öldürülürken,
– Gençlerimiz işsizliğe mahkûm edilmişken, ‘goster’ [kck]img class=’avatar’ name=’haber’

0px; border-style: solid; float: ; width: 345px; : 231px;”>
]
– Derelerimiz satılmış, doğamız talan edilmişken,
Milletvekillerinin, kendi çıkarları ve ayrıcalıkları için jet hızıyla yasa yapmaya kalkışmalarına ve ‘kendi sorunlarını’ çözmeye koyulmalarına şaşırmıyoruz. Öyle ya, milletvekillerine ve birinci dereceden yakınlarına ayrıcalık tanınmazsa, Türkiye şartları altında nasıl yaşasınlar’ Zaten Türkiye, ayrıcalıklı olanların ülkesi değil mi’
Burada bize en tuhaf ve anlaşılmaz gelen husus ise, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha önce de vekillerin emeklilik hakları ve maaşları konusunda kendilerine ayrıcalık tanıyan düzenlemeler yapıldığını hatırlatarak 5-6 ay önce mecliste bütün partiler arasında bir uzlaşma oluştuğunu geçmişte benzer konularda eleştiriler yapıldığını ancak bugün unutulduğunu, bu konunun da bugün eleştirilse bile yarın unutulacağını iddia ederek tüm toplumla resmen alay edebiliyor olmasıdır.
Biz kamu emekçileri, var olan ayrıcalıklarını kalıcı hale getiren vekillerin, bu haklardan ömür boyu yararlanmasını öngören ve milletvekilliğini bir meslek haline getiren düzenlemeleri içeren bu yasa teklifinin geri çekilmesini istiyoruz. Kürsü dokunulmazlığı dışındaki hiçbir ayrımcılığı meşru görmüyoruz. Ve esasen de bunların emekten, özgürlükten ve demokrasiden yana tüm güçlerin vicdanlarında mahkûm edileceğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bu tür ayrımcılığı kendilerine reva görenleri asla unutmayacağımızı ve asla affetmeyeceğimizi bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Kamu emekçilerinin tarihi geçmişi unutmamanın adıdır. Geçmişi unutmadığımız içindir ki, onurlu mücadelemizi büyüterek ve gurur duyarak bugüne getirdik. 10 Mayıs 2013
Dengiz SÖNMEZ (Dönem Sözcüsü)