KOCAELİ ŞUBEMİZ, KAPATILAN DEFTERDARLIK YEMEKHANESİNİN YENİDEN AÇILMASINI TALEP ETTİ.

302

Kocaeli Şubemiz, Kocaeli Defterdarlığı yemekhanesinin olumsuz sağlık koşulları gerekçe gösterilerek mühürlenmesine karşı bugün Defterdarlık yemekhanesi önünde ucuz ve nitelikli yemek hakkının talep edildiği basın açıklaması yaptı.
Şube Başkanımız Akın Şişman’ın okuduğu basın açıklaması metni:
BASINA VE KAMUOYUNA
Değerli Basın Emekçileri,
Yemekhanemiz 26.04.2013 tarihi itibariyle kapatılmıştır. Geçtiğimiz Cuma Günü, Tarım İl Müdürlüğü görevlileri, şikayet üzerine yaptıkları denetim sonucunda yemekhane mutfağını sağlıksız üretim koşullarına sahip olduğu gerekçesiyle mühürlemiş, üretimi durdurmuştur. Bugünden itibaren yemekhanemizde yemek yiyemiyoruz.
Yemekhanemizin bu şekilde kapatılma noktasına getirilmesi vahim bir durum olarak değerlendiriyoruz. Bir kamu kurumunun yemekhanesinin sağlıksız üretim koşulları gerekçesiyle kapatılması rezaletin daniskasıdır. Bu rezaletin sorumlusu Kocaeli Defterdarı Süleyman DAL’dır.
Göreve geldiği günden beri çalışanların huzurunu bozmak için elinden geleni yapan, çay ocağını kapatma, lokaldeki masaları kaldırtma gibi küçük şeylerle uğraşan Kocaeli Defterdarı, defalarca uyarmamıza rağmen yemekhanenin olumuz koşullarının düzeltilmesi konusunda gerekli adımları atmamıştır. Sosyal alanlarımızın bile izlendiği kamera sistemine milyarlarca lira harcayan Defterdar, sıra yemekhaneye geldiğinde ödenek yokluğu bahanesine sarılmıştır.
Büro Emekçileri Sendikası olarak başta yemek boykotlarımız olmak üzere yaptığımız eylem ve basın açıklamalarımızda, Kocaeli Defterdarı ve Defterdarlık yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde, Defterdarlık Makamına sunduğumuz raporlarda, yemekhane koşullarının iyileştirilmesi; personel sayısının arttırılması, mutfak malzemelerinin yenilenmesi ve yeteri kadar mutfak malzemesi alınması gerektiğini, maliye emekçilerine yakışır bir yemekhane istediğimizi defalarca dile getirdik.
Buna karşın yemekhaneyi yük gören Kocaeli Defterdarlığının adım atmayarak yaklaşık 600 maliye emekçisinin yemek yediği yemekhaneyi bu noktaya getirmesi yemekhanemizin kapatılması ya da devredilmesi içindir. Fazla mesai ücretlerinin kaldırılmasıyla ciddi ekonomik kayıplar yaşayan maliye emekçilerinin şimdi de yemek hakkıyla oynanmak isteniyor. Buna izin vermeyeceğiz.
Ucuz ve nitelikli yemek hakkımızdır. Hiç kimse aklından yemekhanemizi kapatmayı ya da taşerona devretmeyi geçirmesin. Bugün yemekhanemizin sağlıksız olduğu gerekçesiyle kapatılması ayıbı, çok açık Kocaeli Defterdarının ayıbıdır. Öncelikle kendisini sonra da Kocaeli Defterdarlığını bu ayıptan bir an önce kurtarmalıdır.
Diğer taraftan Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı da artık, ‘bizim yetkimiz dahilinde değil’ mazeretine sığınamaz. Yemekhaneyi kullanan çalışanların çoğunluğu Vergi Dairesi Başkanlığı personeli olması sebebiyle yemekhanenin insana yakışır bir hale getirilmesi konusunda gereken çabayı göstermelidir.
Yemekhanemizin sağlıksız koşulları, gerekli tadilat yapılarak ortadan kaldırılmalı; insana yakışır, temiz ve sağlıklı, beslenme kurallarına uygun yemek hakkımız güvence altına alınarak yemekhanemiz bir an önce açılmalıdır.
Yönetim Kurulu adına
Akın ŞİŞMAN
Şube Başkanı