CHAVEZ’İN HATIRLATTIĞI: ‘ÖRGÜTLÜ BİR HALKI HİÇ BİR KUVVET YENEMEZ..!’

245


0px; border-style: solid; float: ; : 188px; width: 150px;”>
] ’21. Yüzyıl için Sosyalizm’ sloganıyla 1998’den itibaren Venezuela Devlet Başkanlığı yapan, ülkesinde Bolivarcı Devrim’in sosyalist reformlarını uygulayan; emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinde komünal konseyler ve işçilerce yönetilen kooperatifler kurup, bir dizi toprak reformunu hayata geçirerek, çeşitli önemli sanayileri kamulaştıran Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi’nin (PSUV) lideri Hugo Rafael Chávez Frías hayatını kaybetti.
Venezuela’nın sosyalist lideri Hugo Chavez Frias’ın hayatını kaybetmesinin ardından yüzbinlerce kişi Kumandanı uğurlamak üzere başkent Karakas sokaklarına döküldü.
Son anları da dahil, 14 yıldan beri kanserle mücadele eden Chavez ile birlikte geçirdiğini anlatan Cumhurbaşkanlığı Muhafızları Komutanı Orgeneral Jose Ornella, ‘Chavez ölmeden önce büyük güçlükle dudaklarını oynatarak ‘Ölmek istemiyorum. Lütfen ölmeme izin verme’ dedi çünkü ülkesini çok seviyordu, kendisini ülkesi uğruna feda etti’ diye konuştu.
Yeri geldiğinde diplomatik kuralları bile hiçe sayarak emperyalizmin kirli yüzünü ABD’nin efendilerine tokat gibi çarpmaktan hiç çekinmedi. Dünya halkları onu bu cesur çıkışları ve ülkesinde gerçekleştirdiği halkçı uygulamalar ile tanıdı.
Arkasında bıraktığı devrimci miras onu, ülkesinin ve dünya halklarının kalbinde yaşatmaya devam edecek…
Güle Güle Chavez…
Seni Unutmayacağız…