AKP’NİN GÖZALTI DÜZENİNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ! GÖZALTINA ALINAN ARKADAŞLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!

279

Yine bir şafak vakti, evlerimiz, Konfederasyonumuz, ve sendika şubelerimiz kapıları AKP’nin “ileri demokrasi” zihniyetiyle basılarak arandı. Aralarında KESK MYK üyesi Akman Şimşek’in de bulunduğu 147 KESK’li yönetici ve üye gözaltına alınmıştır.
KESK olarak, ne zaman haklarımızı, özgürlüklerimizi yok sayan düzenlemelere, saldırılara karşı emek ve demokrasi mücadelemizi yükseltsek karşımızda korku imparatorluğunun mimarı AKP’yi buluyoruz. 19.02.2013 tarihinde gerçekleştirilen operasyonun KESK olarak ülke genelinde başlattığımız örgütlenme kampanyasının birinci gününe denk getirilmesi de kesinlikle tesadüf değildir.
Büro Emekçileri Sendikası olarak, içinde şube yönetici ve üyelerimizin bulunduğu 23 arkadaşımız, sendikal faaliyetlerimizin, demokratik taleplerimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz eylem ve etkinliklerimizin, suç gibi gösterilmesini, arkadaşlarımızın haksız gerekçelerle gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımızın en demokratik haklarını kullanmak istemelerinin sonucunda gözaltına alınmasını kınıyor; derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz.
Mücadelemiz sonucu kazanılan haklarımızı gasp eden, anti-demokratik uygulamalara karşı 27 Şubat’ta gerçekleştireceğimiz GREV’le AKP’nin yaratmak istediği korku düzenine karşı en iyi cevabı alanlarda vereceğiz.

MERKEZ YÖNETİM KURULU

GÖZALTINA ALINAN YÖNETİCİ VE ÜYELERİMİZ
İSTANBUL:
Dursun DOĞAN (Şube Başkanı)
Ejder ERBULAN (Şube Örgütlenme Sekreteri)
Metin Erkan ÖZKAN
Fikret PEKŞEN
Musa KAPUCU
Eyüp KARA
Gülsüm YILDIZ
Sevim KAYHAN ATEŞ
Şükran DUMAN
Ulaş ERDURAN
Filiz DOĞAN
ANKARA:
Abidin SIRMA (Eski MYK Üyesi)
Ahmet DANACIOĞLU
Fatma BORA KOÇAŞ (Eski MYK Üyesi)
Seher TOKSOY
Serpil TOKSOY
Emre KESİKHALI
Kevser KESİKHALI
Kenan AKBABA (Eski MYK Üyesi) -Serbest bırakıldı
MERSİN:
GÜven AKALTUN (Şube TİS ve Hukuk Sekreteri)
KÜTAHYA:
Soner KALENDER (Serbest bırakıldı)
ANTALYA:
Aynur ALTUN
İZMİR:
Pınar AKTAŞ (İşyeri Temsilcisi)