6. DÖNEM 1. MERKEZ TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTISI MERSİN’DE YAPILDI

247


150px; width: 200px; [kck]strong style=’text-align: center;'[kck]span new=” style=’font-size: 12.0pt; font-family: ‘ times=”6. DÖNEM 1. MERKEZ TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTISI[kck]strong style=’text-align: center;'[kck]span new=” style=’font-size: 12.0pt; font-family: ‘ times=”10-11-12 EKİM 2012’DE MERSİN’DE YAPILDI…
Güvencelilerin, güvencesizlerin hep birlikte güvencesizliğe karşı mücadeleyi tartıştığı Büro Emekçileri Sendikası 6. Dönem 1. Merkez Temsilciler Kurulu Toplantısı 97 üyenin katılımıyla 10-11-12 Ekim 2012 tarihlerinde Mersin’de yapıldı.
Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, TÜİK ve İŞKUR gibi büro işkoluna giren kurumlarda çalışanların yaşadığı sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantıda, AKP’nin kendisi gibi düşünmeyen kesimlere karşı uyguladığı baskıcı politikaları başta olmak üzere Suriye’ye emperyalist müdahaleye karşı çıkılmasından, Kürt sorununun çözümünde barışın sesinin yükseltilmesine kadar birçok konunun tartışıldığı toplantı sonunda öneriler ışığında bir mücadele programının çıkarılması kararlaştırıldı.
Toplantı Mersin Şubeler Platformunun toplantıyı ziyareti ve yapılan basın toplantısıyla son buldu.
Yapılan basın toplantısında Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet KESİK, asıl hedeflerinin insanca yaşayacak bir ücretin temel alınmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Devletin kendi kurumu olan Türkiye İstatistik Kurumu’nun gösterdiği asgari geçim ücreti ve açlık sınırının baz alınması gerektiğini belirten KESİK, iş güvencesine de vurgu yaparak güvencesiz istihdamı kesinlikle ret ettiklerini, 4/C’lilerin Tekel işçilerinin mücadelesiyle ülke gündemine girdiğini belirten KESİK, kadrolu güvenceli bir istihdamı savunduklarını, bunun için mücadele edeceklerini belirterek ”mücadele edersek 4/C’liler bizim yanımıza gelir, eğer mücadele etmez isek biz onların yanına gideriz, yani iş güvencemizi kayıp ederiz” dedi.
KESİK, üç günlük toplantılarını Mersin’de yapmalarının özel bir nedeni olduğunu da belirterek ”Mersin’de adeta olağanüstü dönemlerde yaşanmayan baskılar ve soruşturmalar yaşanmaktadır. 2005 yılı 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yapılan bir basın açıklaması nedeniyle 15 ay hapis cezası alan, o dönemin Mersin Şube Başkanımız Gürsel SIĞINIR, Eğitim-Sen ve SES Şube Başkanlarının cezaları Yargıtayca onanmış ve cezaevine konulmuşlardır. Ve yine idari soruşturmalarının üzerinden yaklaşık altı yıl geçtikten sonra elliye yakın maliye çalışanı bileşim suçlarından dolayı ifade vermek üzere emniyete çağrılmışlardır. Mersin Valiliğin ve Emniyetinin bu baskıcı ve anti-demokratik tavrını kınıyor, bugün olduğu gibi bugünden sonra da Mersin’deki mücadele arkadaşlarımızın yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz” sözleriyle tamamladı.

MERKEZ YÖNETİM KURULU