BASIN AÇIKLAMASINA 15 AY HAPİS!

230

Mersin Eski Şube Başkanımız Gürsel SIĞINIR, Ses Şube Başkanı Yılmaz BOZKURT ve Eğitim Sen Şube Başkanı Orhan YILDIRIM, 2005 yılında Konfederasyonumuz KESK’in almış olduğu karar doğrultusunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapmış oldukları basın açıklaması nedeniyle 15 ay hapis cezasına mahkûm edildiler. Hapis cezaları Yargıtay tarafından onaylanarak kesinleşmiştir.
Bilindiği üzere, Anayasa’da her kurum ve bireyin basın açıklaması yapma hakları güvence altına alınmıştır. Buna rağmen eski şube başkanımıza ve diğer başkanlara bu nedenle mahkûmiyet kararının verilmesi kabul edilemez.
Bu açıkça bir siyasal karar olup, sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılmasına yönelik bir saldırıdır.
Bir sendikanın temel görevi; üyelerin hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek ve aynı zamanda üyelerinin taleplerini basın açıklaması v.b araçlarla kamuoyuna duyurarak basınç yaratmaktır.
Buradan AKP Hükümetine soruyoruz; bir sendika bunları yapmayacaksa ne yapacak’ 20 yılı aşkındır kamu emekçilerinin talepleri için mücadele ediyoruz. Etmeye devam edeceğiz. Hiçbir dönem baskı ve saldırılar karşısında boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.
Bu uygulama ileri demokrasinin geldiği boyutları göstermesi açısından örnek bir karardır. AKP Hükümeti, 3 yargı paketi ile eli kanlı katilleri serbest bırakırken, şube başkanlarımızın hapis cezasına çarptırılmaları kabul edilemez. AKP hükümeti bir taraftan, emek ve demokrasi güçlerine saldırırken, diğer taraftan içerde ve dışarıda savaş politikalarını hayata geçiriyor. Bu politikaların hayata geçirilmesi için bütün muhalif kesimlere yönelik azgınca saldırıları devam etmektedir. Biz Türkiye halkları, işçileri ve emekçileri olarak bu saldırılara karşı onurlu mücadelemize devam edeceğiz.
Buradan sesleniyoruz, aynı suçu bizlerde işledik, işlemeye devam edeceğiz.
ŞUBE BAŞKANLARIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR!
YAŞASIN DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ!

MERKEZ YÖNETİM KURULU