HAKEM HEYETİ BİZİ YANILTMADI!

237

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK
Kamu emekçilerinin 2012 ve 2013 yıllarını kapsayan toplusözleşme görüşmelerinin son aşamasında Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 2012 yılı için yüzde 4+4, 2013 yılı için yüzde 3+3 zam oranı verileceğini açıkladı. Açıklanan rakamların hükümetin önerileriyle hemen hemen aynı olması Hakem Kurulu’nun neye hizmet ettiğini göstermiştir.
Hakem Kurulu tarafından açıklanan karar, pek çok yönden tarihi bir nitelik taşıyor. Her şeyden önce, 12 Eylül referandumu sırasında kamu emekçilerinin “Evet” oyu vermesi için hükümet ve “yetkili” konfederasyon Memur-Sen cephesinden yapılan “Memurun toplusözleşme hakkı” ile ilgili bütün propagandanın, ileri sürülen bütün gerekçelerin bir hükmü olmadığı, hepsinin koca bir yalan olduğu net bir şekilde ortaya çıktı. O dönem grevsiz bir toplusözleşme düzeninin, kamu emekçileri mücadelesini ilerletmeyeceğini, hükümetin kendi çıkarları doğrultusunda düzenlemeler yaptığını söylemiştik ve ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha görüldü.
Hakem Kurulu’nun zam oranını 2012 için sadece yarım puan arttırması ve diğer taleplerde hükümetten bile katı bir tutum sergilemesi, Kurulun yapısı ile ilgili olarak öne sürülen bütün itirazları fazlasıyla haklı çıkardı. Hakem Kurulu’nun üye bileşimi gereği 6’ya 5 hükümetin istediği bir sonucun çıkacağı, toplusözleşme görüşmeleri boyunca bir sendika gibi davranmaktan çok, Polyannacılık oynayan Memur-Sen dışında herkes tarafından tahmin ediliyordu. Ancak daha da vahimi ve kamu emekçileri mücadele tarihine şimdiden kara bir leke olarak geçecek olan, ‘yetkili’ konfederasyon olan Memur-Sen’in, Hakem Kurulu üyeliği için önerdiği akademisyenin yüzde 4+4 zam oranına onay vermesidir.
Adına toplusözleşme denilen, ancak gerçek bir toplusözleşme ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir düzenleme daha hükümetin ve onun gölgesinde sendikacılık yapanların elinde patladı.
23 Mayıs greviyle kamu emekçileri bundan sonra yürünecek yolu göstermişlerdir. İşyerlerinde sağladığımız birlikteliği daha da genişleterek grevli bir toplu sözleşme düzeni ve haklarımız için mücadelemizi yükselteceğiz.

MERKEZ YÖNETİM KURULU

[kck]a href=’http://www.kesk.org.tr/content/hakem-kurulu%E2%80%99nun-karar%C4%B1-grevsiz-toplu-s%C3%B6zle%C5%9Fme-d%C3%BCzenin-iflas-etti%C4%9Finin-ispat%C4%B1d%C4%B1r’KESK’in konuyla ilgili açıklaması için tıklayınız…