Van Depremi İle Bir Kez Daha Yıkıldık, Şimdi Dayanışma Zamanı!

250

Dün Van’da meydana gelen deprem haberiyle ülke olarak bir kez daha sarsıldık. 7.2 şiddetindeki deprem sonucunda şu an itibariyle iki yüzün üzerinde insanımızın hayatını kaybettiği ve binlercesinin de yaralı olduğu bildiriliyor.
BES olarak, Van depreminde hayatını kaybeden tüm insanlarımızın yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Can kaybının daha fazla artmamasını temenni ediyoruz. Böylesine derin ve büyük acılardan sonra söz söylemenin, baş sağlığı dileklerinde bulunmanın yaşanan acılar karşısında ne kadar kifayetsiz kaldığını biliyoruz.

Bu acı olayın ardından tekrar vurguluyoruz, deprem büyüklüğü ve şiddeti kontrol altına alınmayan bir doğa olayıdır. Ancak bu doğa olayının felakete dönüşmemesi için başta devletin daha sonra vatandaşların alacağı önlemlerle engellenebilir. Deprem değil yanlış politika ve uygulamalar kayıplara neden olmaktadır. Bu nedenle hükümeti, rant politikalarından vazgeçmeye, meslek odalarının ve uzmanlarının görüşlerini alarak acilen bir deprem politikası oluşturmaya davet ediyoruz.
Şimdi dayanışma vakti !
Şimdi can ve mal kaybı yaşayan insanlarımızın acılarına ortak olmak için vakit kaybetmeden hemen harekete geçme vaktidir. Konfederasyonumuz ve Genel Merkezimiz gelişmeleri yerinde görüp, incelemelerde bulunmak ve ihtiyaçları belirlemek için merkezi bir heyet oluşturmuştur. KESK Genel Başkanı ve Başkanımızı da içinde bulunduğu heyet bugün öğleden sonra deprem bölgesine ulaşmıştır.
Sendikalarımızdan görevliler Van ve Erciş merkezli olmak üzere KESK yardım çadırı kurmuş olup yürütülen çalışmalar içerisinde aktif olarak yer almaktadır. Deprem bölgesinde acil olarak; battaniye, kışlık giysi, çadır, içme suyu, çocuk maması, çocuk bezi, ped ve kuru gıdaya ihtiyaç vardır. Üyelerimiz tüm olanak ve imkânlarını kullanarak temin edecekleri bu ihtiyaç malzemelerini bölgeye ulaştıracaklardır.
Van’da iletişime geçilecek yöneticilerimizin bilgileri aşağıda belirtilmiştir.
İLETİŞİM BİLGİLERİ
BES Van Şube Başkanı :
Mehmet YİĞİT : 0538 304 36 55
BES Van Şube Örgütlenme Sekreteri:
Mehmet AYDEMİR : 0533 501 87 33
Deprem bölgesinde acil ihtiyaç duyulan diğer malzemeleri belirleyerek tedarik etmek için tüm olanaklarımız seferber edilecektir. Bu noktada hepimize görevler düşmektedir. Şube ve Temsilciliklerimizi duyarlı olmaya çağırıyoruz.
Gün, dayanışma günüdür.
Gün, acılara ortak olma günüdür.
Gün, yaraları sarmak için hemen harekete geçme günüdür.
Dayanışmayı her zaman yaşamının ve mücadelesinin rehberi edinen bu ülkenin emekçilerinin çağrımızı boşa çıkarmayacağına olan inancımızla kaybettiğimiz vatandaşlarımızı saygıyla anarken, tüm benzer afetleri yeniden yaşamamayı diliyoruz.

MERKEZ YÖNETİM KURULU