KOCAELİ ŞUBE SEKRETERİMİZ GÖREVİNE İADE EDİLSİN….

231


166px; width: 250px; margin-: 2px; margin-: 2px; Kurulduğu günden bugüne Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve İl Müdürlükleri haksız, adaletsiz ve hukuksuz işlemlerinde sınır tanımıyor.
SGK’nun haksız uygulamalarına, TKY, turnike ve performans politikalarına karşı mücadele eden Sendikamız üye ve yöneticilerine yönelik baskılarda devam ediyor.Son iki yıl içerisinde 6 Şube Yöneticimiz sürgün edildi, onlarca üyemiz disiplin cezalarına maruz bırakıldı, ek ödemeleri ve ikramiyeleri kesildi. Bu hukuksuzları yargı kararları hep lehimize geri çevirmesine ve tüm işlemler teker teker iptal edilmesine rağmen SGK İl Müdürlükleri hukuksuzlarında halen ısrar etmektedir.Son hukuksuzluk örneği ise Kocaeli Şube Sekreterimiz Gülizar ATEŞ görev yaptığı SGK İl Müdürlüğü’nden Çayırova Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü’ne sürgün edilmiştir.Sendikamızın merkezi eylem kararlarını ve politikalarını hayata geçiren Kocaeli Şubemiz ve Şube Sekreterimiz Gülizar ATEŞ SGK İl Müdürü Muharrem AKBAŞ’ın keyfi ve yasa tanımaz tutumu ile sürgün edilerek Sendikamız ve üyelerimiz üzerindeki baskılar artırılmak istenilmektedir.
Kocaeli Şubemiz basın açıklaması yaparak sürgünü protesto etmiş olup ‘goster’ [kck]img class=’avatar’ name=’haber’

167px; width: 250px; margin-: 2px; margin-: 2px; float: ;”>
] dava süreci başlatılmıştır. Genel Merkezimizin SGK Başkanlığı ile yapmış olduğu görüşmesinde ise Kurum Başkan Yardımcısı işlemin geri alınması yönündeki talebimizin doğru ve haklı bir talep olduğunu ancak İl Müdürünün işlemi geri almamakta ısrar ettiğini belirtmiş ve sorumluluğu İl Müdürü üzerinde bırakmıştır.
Büro Emekçileri Sendikası olarak, Sendikal faaliyetlerimize ve örgütlenme özgürlüğümüze dönük her türlü baskı ve cezalandırmaları geri çevirdik, bu sürgünü de geri çevireceğiz.Kocaeli Şube Sekreterimiz Gülizar ATEŞ görev yerine iade edilene, hukuksuzluk ortadan kaldırılıncaya kadar fiili-meşru eylem ve etkinliklerimize devam edecek, hukuksuz işlem yapanlar hakkında hukuki yolları kullanacağız.YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ!
Basın Açıklaması metni için tıklayınız…