NÜFUS ÇALIŞANLARINA DAYATILAN ANGARYA ÇALIŞMAYA HAYIR…

261

Nüfus Çalışanlarına dayatılan angarya çalışmayla ilgili olarak Sendikamız Genel Merkezi tarafından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri  Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanı Osman GÜNEŞ’e yazılan yazılar aşağıdadır:
Bilindiği üzere 12 Haziran 2011 tarihinde genel seçimler yapılacaktır.
18 Mart-8 Nisan 2011 tarihlerinde seçmen listelerinin askı süresi içerisinde nüfus çalışanlarının hafta sonu zorunlu fazla mesaiye kalmalarına ilişkin 81 il Valiliklerine 11.03.2011 tarih 23618 sayılı Genelge ile talimatlandırılmış bulunmaktadır.
Anayasa’nın 18. maddesiyle ‘angarya’ yani ‘karşılıksız çalıştırma’ açıkça yasaklanmış, idarenin talebi üzerine yapılan veya yaptırılan her türlü çalışmanın karşılığının ödenmesi konusu Anayasal güvence altına alınmıştır.
Bu gerekçeyse yaşanan iş yoğunlu ve yaptırılan fazla ve yoğun çalışma da dikkate alınarak yaptırılacak Cumartesi-Pazar fazla çalışma ücretlerinin ödenerek fazla mesai ücretlerinden yapılan %15’lik gelir vergisi kesintisine son verilmesini, bir brüt maaş tutarında ikramiye ödenmesini, Cumartesi-Pazar yaptırılacak fazla çalışmada yol ve yemek giderlerinin karşılanmasını, belirtilen konularla ilgili Bakanlığınızca/Müdürlüğünüzce acilen bir düzenleme yapılması ve Nüfus Emekçilerinin beklentilerinin karşılanması yönünde adım atılması hususunu saygılarımızla arz/rica ederiz.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün Sendikamıza Gönderdiği Cevap Yazısı İçin Tıklayınız…]