SİİRT’TEKİ UTANÇ DAVASINI İZLEDİK

273


]Siirt Gazi İlköğretim Okulunda okurken okul müdür yardımcısı dahil yüze yakın kişi tarafından iki yıl boyunca tecavüze maruz kalan iki kız Öğrencinin davasının dördüncü duruşması 29.12.2010 tarihinde Siirt’te yapıldı. Eğitim Sen Genel Kadın Sekreteri Gülçin İsbert, SES MYK Üyesi Şükran Doğan ve BES Genel Sekreteri Döndü Taka Çınar davayı izlemek ve Siirt’li kadınlarla dayanışmak amacıyla orada bulundular.
Davada sadece on tutuklu kalırken, kalan tutukluların da serbest bırakılması için çabaların sürdüğü hissediliyor. Duruşmaya tutuklular ve avukatlar dışında kimse alınmıyor.
Dava günü belediye önünde toplanan kitle ile kadınlar önde olarak Adliye binasına kadar yüründü ve adliye önünde açıklama yapıldı. Katılan tüm örgütler adına açıklamayı SES şube yöneticisi Gülşen Çiftçi okudu. Siirt milletvekili Osman Özçelik’in konuşmasının ardından KESK adına BES Genel Sekreteri Döndü Taka Çınar açıklama yaptı. Tüm konuşmacılar bu davayı sonuna kadar takip edeceklerini ve tüm taciz ve tecavüzlere, şiddete karşı birlikte mücadele çağrısında bulundular.
Dava 10 Şubat 2011 tarihine ertelendi.