MAHMUT CEYHAN HAKKARİ’YE GERİ DÖNÜYOR…

236
[kck]h3SIRA MEHMET SABRİ GÜL VE MERYEM ÇAĞ’DA… Hakkari Şube Başkanımız Mahmut CEYHAN Van 1. İdare Mahkemesinin 28.05.2010 tarih, 2008/2789 Esas ve 2010/696 Karar sayılı Kararı gereğince, Kararın Davalı Gelir İdaresi Başkanlığına Tebliğini izleyen ‘en geç 30 gün içinde’ Hakkari Defterdarlığı Vergi Dairesi Müdürlüğündeki görevine iade edilecek.
Bilindiği üzere; Hakkari eski Şube Başkanımız Mahmut CEYHAN Davalı Gelir İdaresi Başkanlığının 22.09.2008 tarih ve 94412 sayılı Kararıyla, kendi bilgisi, isteği ve onayı dışında tek taraflı bir biçimde tesis edilen Naklen Atama işlemiyle, yani Sürgün yoluyla, Hakkari Defterdarlığı Vergi Dairesi Müdürlüğündeki Veznedarlık görevinden alınarak, Yozgat Defterdarlığı Kadışehri Malmüdürlüğü emrine Gelir Memuru olarak atanmıştı.


]



style=’float: ; margin: 5px;’ ‘240″>


style=’margin: 5px; float: ;’ ‘227″>

Mücadele Arkadaşımız Mahmut CEYHAN’ın Sürgünü kendisine Tebliğ Edildiği sırada, Sendikamızca Samsun’dan Ankara’ya doğru başlatılmış olan ‘Yargı’da Adalet, Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşü’ süresince, Yol Güzergahında bulunan tüm İl ve İlçelerde Kitlesel Basın Açıklamaları yapan Yürüyüş Kolumuzca bu Haksız ve Hukuka Aykırı Olay Kamuoyuna Duyurulmuş ve bu Zalimce Sürgün Uygulamasının geri alınması için Gelir İdaresi Başkanlığı ve Maliye Bakanlığına yönelik çağrılar yapılmıştı.
27 Ekim 2008 – 30 Ekim 2008 tarihleri arasında ‘Yargı’da Adalet, Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşü Yürüyüş Kolu’ tarafından Samsun – Ankara arasında bulunan Yol Güzergahında Kamuoyuna duyurulan bu İnsanlık Dışı Sürgün Olayı Basında da geniş bir biçimde yer almış, 30 Ekim 2010 tarihinde Ankara’da, Adalet Bakanlığı önünde yapılan Kitlesel Basın Açıklamasında da Mahmut CEYHAN’ın Sürgünü yüzlerce Büro Emekçisi tarafından Protesto edilmiş, Mahmut CEYHAN’a yönelik Sürgün Uygulamasının geri alınması Sendikamız Genel Merkezince talep edilmişti.
Mücadele Arkadaşımızın Haksız bir biçimde Yaşadığı Topraklardan Kopartılması, Ailesinin ve Çocuklarının Mağdur edilmesi olayı, Sendikamız Genel Merkezince başta Gelir İdaresi Başkanlığı, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı gibi tüm Resmi Merciilere, Sendikamızın Üyesi olduğu PSI ve EPSU gibi Uluslararası Kuruluşlara, Konfederasyonumuz KESK aracılığıyla da İLO Konferansına taşınmıştı.
Bu Mücadele Süreci devam ederken, 19.06.2009 tarihi itibarıyla eski Diyarbakır Şube Başkanımız Mehmet Sabri GÜL’de, Gelir İdaresi Başkanlığınca tek taraflı olarak tesis edilen Haksız ve Hukuka Aykırı bir Sürgün Uygulamasıyla karşı karşıya bırakılmış ve o da, eski Hakkari Şube Başkanımızla aynı yere, Yozgat Defterdarlığı Sarıkaya Malmüdürlüğü emrine Naklen Atanmış, daha doğrusu Sürgün edilmişti.


style=’float: ; margin: 5px;’ ‘240″>
]Sendikamızca, eski Diyarbakır Şube Başkanımız Mehmet Sabri GÜL’ün Sürgünü de, eski Hakkari Şube Başkanımız Mahmut CEYHAN’ın Sürgünü ve sonrasında olduğu gibi her Platformda gündeme getirilmiş, Mehmet Sabri GÜL’ün Sürgünüyle ilgili olarak Merkezi bir Eylem Süreci de Örgütlenmiş, Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun ve KESK MYK Üyesi Hüseyin GÖLPUNAR’ın da katılımıyla Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığı önünde hayata geçirilen Eylemin ardından AKP Diyarbakır İl Başkanlığına Siyah Çelenk konulmuş, en son 25 Mart 2010 tarihinde Maliye Bakanı ile Sendikamız arasında yapılan Görüşmenin önemli Gündemlerinden birisini, iki Şube Başkanımızın Sürgünü ve Sendikal Faaliyetlerimiz nedeniyle Baskı ve Soruşturmalarla karşı karşıya kalan Üye ve Yöneticilerimiz Konusu oluşturmuştu.

style=’float: ; margin: 5px;’ ‘253″>

Gelinen noktada, Yaşanan tüm Olumsuzluklara ve Acılara rağmen, Yılmadan, Yorulmadan Mücadele etmeye devam eden Sendikamız ve Sürgünler karşısında Yiğit Duruşlarından ödün vermeyen Mücadele Arkadaşlarımızın lehine verilen Yargı Kararları sonucunda, Sürülen Mücadele Arkadaşlarımız gecikmeli de olsa, Sürüldükleri Topraklara Geri Dönmeye başlıyorlar.
Mahmut CEYHAN bu Zincirin ne İlk ve ne de Son Halkasıdır. Ama onu Mehmet Sabri GÜL’ün ve Memuriyetten Men Cezası ile Cezalandırılan, Haksız ve Hukuka Aykırı bir biçimde, Siyasi bir Kararla Memuriyetten atılan Gümrük Müsteşarlığı personeli, eski İzmir Gümrük Başmüdürlüğü İşyeri Temsilcimiz Meryem ÇAĞ’ın takip edeceğine inancımız tamdır.
Buradan AKP İktidarına sesleniyoruz: eski Hakkari Şube Başkanımız Mahmut CEYHAN’ın Mahkeme Kararını 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununda belirtildiği üzere ‘en geç 30 gün içinde, ancak mümkün olan en kısa sürede’ uygulayın. Eski Diyarbakır Şube Başkanımız Mehmet Sabri GÜL ve eski İzmir Gümrük Başmüdürlüğü İşyeri Temsilcimiz Meryem ÇAĞ’ı da, açtıkları İdari Davaların Sonuçlanmasını Beklemeden eski Görevlerine ve eski Görev Yerlerine iade edin.


style=’float: ; margin: 5px;’ ‘267″>
]Bu çağrı, Mücadeleci Büro Emekçilerin çağrısıdır. Yaptığınız Haksız ve Hukuka Aykırı Uygulamalar Yargıdan döndükçe ne kadar Baskıcı ve Otoriteryen Yönelimleriniz olduğu daha da açık bir biçimde ortaya çıkıyor. Hukuk önünde, Yargı Merciileri önünde kaybediyorsunuz. Anlaşılan odur ki; biraz da bu nedenle, Anayasa Değişikliği için Referanduma gidiyor ve Yargı Merciilerini Kontrolünüz altına almaya çalışıyorsunuz.
Yargı önünde Kaybediyorsunuz! Hiç olmazsa bir Özür Dileme mahiyetinde de olsa, eski Diyarbakır Şube Başkanımız Mehmet Sabri GÜL ve eski İzmir Gümrük Başmüdürlüğü İşyeri Temsilcimiz Meryem ÇAĞ’ı da, açtıkları İdari Davaların sonuçlanmasını beklemeden eski Görevlerine ve eski Görev Yerlerine iade edin ki, Özrünüzün bir anlamı olsun.
Unutulmamalıdır ki; biz ‘Mücadele Edenler Her Zaman Kazanamazlar, Ancak, Kazananlar Daima Mücadele Edenlerdir’ Şiarını benimseyen bir Emek Örgütü, bir Mücadele Örgütüyüz. Ya siz Kazanacaksınız, ya da biz. Biz Haklı Olduğumuza İnanıyoruz. Onun için Kazanacağımızı da öngörebiliyoruz.
Mücadele Arkadaşımız; Mahmut CEYHAN Hakkari’ye Geri Dönüyor, sıra, diğer Mücadele Arkadaşlarımız: Mehmet Sabri GÜL ve Meryem ÇAĞ’ın Geri Dönüşlerinde. Yolumuz Açık Olsun…

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Mahkeme Kararı İçin Tıklayınız…
Yazı İçin Tıklayınız…