DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ …!

248


style=’float: ; margin: 5px;”>
]Büro Emekçileri Sendikası Genel Merkezinin almış olduğu Karar uyarınca 25 Mart 2010 Perşembe günü Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı tüm birimlerde, ülke genelinde İşbırakma Eylemi hayata geçirilmiştir.
Türkiye’nin dört biryanında, tüm illerde, büyük bir başarıyla hayata geçirilen İşbırakma Eylemlerimize katılan Maliye Emekçileri, öğlen saatlerine doğru Vergi Dairesi Başkanlığı bulunan illerde Vergi Dairesi Başkanlıklarının, Vergi Dairesi Başkanlığı bulunmayan illerde ise İl Defterdarlıklarının önüne gelerek Oturma Eylemleri ve Kitlesel Basın Açıklamaları yapmışlardır.
Eylemin Ankara’da hayata geçirilen kısmında ise, öncelikle Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı birimlerde İşbırakma Eylemleriyle başlayan süreç, öğlen saatlerine doğru Maliye Emekçilerinin Oturma Eylemi ve Kitlesel Basın Açıklamasının yapılacağı yer olan Gelir İdaresi Başkanlığına gelmesi nedeniyle GİB merkez binasının önüne taşınmıştır.
Gelir İdaresi Başkanlığı önünde ciddi bir Polis Yığınağı ve Kapalı ve Kilitli bir Demir Kapıyla karşılaşan Maliye Emekçileri uzun süren bir mücadele sürecinin ardından Demir Kapıları ve Gelir İdaresi Başkanlığı Özel Güvenliğinin oluşturduğu barikatı aşarak, Gelir İdaresi Başkanlığı binasının önüne kadar yürümüşlerdir.
Eylem sırasında Genel Başkanımız tarafından telefonla aranan Gelir İdaresi Başkanı telefona çıkmayarak Sekreteri aracılığıyla ‘toplantıda olduğunu’ iletmiş, ardından Genel Başkanımızla görüşen Gelir İdaresi Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanı Bülent BÜYÜKDIĞAN ‘kendisinin kapı önünde bekletilen Maliye Emekçilerinin bina bahçesine alınmasıyla ilgili talimat verebilecek bir yetkisinin olmadığını ve bu konuda Maliye Bakanlığı İdari Mali İşler Dairesi Başkanlığıyla görüşülmesi gerektiğini’ ifade etmiştir. =’240′

style=’float: ; margin: 5px;’ ‘281″>

Genel Başkanımızla Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri arasında süren görüşmeler sırasında, kendi çalıştıkları kurum önünde kapıda bekletilen Maliye Emekçileri alkış ve sloganlarla bu hukuksuz uygulamayı protesto etmiş ve bir süre sonra Merkez Yönetim Kurulumuzun kararıyla Gelir İdaresi Başkanlığı önünden geçen yol trafiğe kapatılarak Oturma Eylemine başlanmıştır.
Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığının Maliye Emekçilerine kapalı, İMF, Dünya Bankası, TÜSİAD ve MÜSİAD gibi sermaye örgütlerine her daim açık tutulan kapısı, Oturma Eylemimiz sırasında, üyelerimizin Örgütlü Mücadelesi sonucunda aşılarak Gelir İdaresi Başkanlığı önüne kadar yürünmüştür.
Burada yapılan Basın Açıklamasının başında Genel Başkanımız tarafından AKP iktidarı, Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri uyarılarak, Maliye Emekçilerinin Örgütlü Mücadelesinin önünde hiçbir engelin duramayacağını ve Türkiye İşçi sınıfının ve onun bir parçası olan Kamu Emekçilerinin 26 Mayıs 2010 tarihinde yapacağı Grevle tüm bu saldırılara karşı en doğru yanıtın verileceğini, hatta Gelir İdaresi Başkanlığının Yeniden Yapılandırılması tartışmalarının ve bu konuya dair çalışmaların somut bir biçimde ortaya çıkması halinde Büro Emekçileri Sendikasının 26 Mayıs 2010 tarihinden önce de Greve gidebileceğini, BES’in Maliye Emekçileriyle omuz omuza vereceği mücadeleyi kazanacak güce ve iradeye sahip olduğunun mesajı verilmiştir.
Genel Başkanımız tarafından yapılan Kitlesel Basın Açıklamasının ardından Ankara’daki İşbırakma Eylemimiz sona erdirilmiştir.
Bugün tüm illerde yapılan Kitlesel Basın Açıklamalarında kullanılan Basın Açıklaması Metni:
=’240′

]BASINA VE KAMUOYUNA

İMF talimatları ve AKP iktidarının dayatmalarıyla yürürlüğe konulan, AKP hükümeti tarafından ‘Vergide Reform’ diye savunulan 5345 sayılı Gelir İdaresi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanununun yürürlüğe girmesinin üzerinden tam beş yıl geçmiş bulunuyor.
Sendikamızın 2005 yılında söylediği; ‘2005 yılı IMF kredi dilimlerinin açılmasının birinci şartı, Gelir İdaresi Yasasının çıkartılması ve bu sayede devletin gelirlerinin IMF’ye teslim edilmesi, Kurum içerisinde Gelir Gider ayrımının yaratılması, Gelir İdaresi Yasasında öngörülen Uzmanlık tarifi üzerinden öncelikle Gelir İdaresi Başkanlığında görev yapan Maliye Emekçilerinin Uzman olan / Uzman olmayan ya da olamayan vb. ayrımlar üzerinden karşı karşıya getirilmesi ve sonuçta hem Maliye Bakanlığı, hem de Gelir İdaresi Başkanlığında çalışan personelin Dayanışma ilişkilerinin kopartılmasının ardından, AKP iktidarınca yapılması planlanan Kamu Personel Rejimi Reformu yoluyla tüm Kamu Emekçileri gibi Maliye Emekçilerinin de tasfiye edilmesi olduğu’ gerçeğini bugün artık herkes kabul etmektedir.
Maliye Bakanlığının IMF tarafından tamamen ele geçirilmesi ve İMF’nin tüm vergi gelirlerine hakim olması amaçlanarak oluşturulan Gelir İdaresi Başkanlığınca yapılan ilk iş; Eşit İşe Eşit Ücret temel kriterine aykırı Farklı Ücret uygulamalarıyla, Maliye Emekçilerini kendi aralarında bölmeye çalışmak olmuştur.
Maliye Emekçileri arasında başlatılan bu ve benzeri ayrımlar önce, Gelir/Gider, ardından Uzman olan/ Uzman olmayan ya da olamayan ayrımları üzerinden devam ettirilmiş ve daha sonra da Yeterlilik Sınavına giren Uzman/Özel Sınava giren Uzman ayrımlarıyla sürdürülmüştür.
Değerli Büro Emekçileri, =’240′


Maliye Emekçilerini Uzman olan /Uzman olmayan ya da olamayan şeklinde sanal bir statü ile bölen AKP iktidarı, aynı işi yapan Emekçilere Farklı Ücret politikalarını hayata geçirerek Çalışma Barışını bozmuştur.
Bugün aynı masalarda aynı işi yapan, adli, idari, mali ve cezai sorumluluğu aynı olan Maliye Emekçileri arasında yaratılan Ücret Uçurumu nedeniyle Maliye Emekçileri karşı karşıya getirilmeye çalışılmaktadır.
AKP İktidarınca; İMF politikalarının bir uzantısı olarak, tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarında bir taraftan 4/B, 4/C vb. İşgüvencesiz çalışma biçimleri Anayasal altyapısı olmamasına rağmen uygulamaya konulurken, aynı zamanda tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarında yürütülen Farklı Ücret Politikaları üzerinden Kamu Emekçileri adeta karşı karşıya getirilmiş, çalışanlar bu politikalarla ayrıştırılmaya çalışılmış ve tüm bu uygulamalarla esasen Kamu Emekçileri Mücadelesinin önü kesilmeye çalışılmıştır.
Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığında çalışan Maliye Emekçileri olarak bizler, bu ayrımcı politikaların bize dayattığı sonuçlara boyun eğmeyeceğiz!
Biz Maliye Emekçileri;
– Eşit işe eşit ücret için,
– Performans Esaslı Yönetim Modeli uygulamalarına, Esnek Çalıştırma çabalarına, Kameralara, Turnikelere, Hayır demek için,
=’240′

]- İşgüvencemizin elimizden alınmaya çalışılmasına Dur demek için,
– İşgüvencesiz ‘Sözleşmeli’ istihdama, Kölece Yaşam Koşullarına, Hayır demek için,
Bugün ülkemizin dört bir yanında Görevdeyiz, Mücadeledeyiz…
Bugün ülke genelinde İş Bıraktık, Hizmet üretmiyoruz. Maliye Emekçileri olarak ülkemizin dört bir yanında alanlara çıktık. Vergi Dairesi Başkanlığı bulunan tüm illerde Vergi Dairesi Başkanlıkları önünde, Vergi Dairesi Başkanlığı bulunmayan illerde ise İl Defterdarlıkları önünde Taleplerimizi haykırıyoruz.
AKP hükümetini, Başbakanlığı, Maliye Bakanlığını ve Gelir İdaresi Başkanlığını ülkemizin dört bir yanından bir kez daha uyarıyoruz: Ayrımcı uygulamalarınızdan vazgeçin!
Aynı işi yapan Emekçilerin aynı ücreti alması, dünyada ve Anayasamızda kabul edilen Temel İnsan Haklarından biridir. Bu en temel İnsan Hakkına uygun davranın!
Gelir İdaresi Yasasının uygulandığı 5 yıllık süreçte; işyerlerinde Çalışma Barışı bozulmuş, Mükellef Odaklı Hizmet, Müşteri Memnuniyeti gibi uygulamalarla Maliye Emekçileri kamu hizmetinin bir parçası olmaktan çıkarılarak Mükellefin evinde / işyerinde hizmet sunan birer köle haline getirilmiş, Toplam Kalite, Performans Esaslı Yönetim Modeli vb. ile çalışanlar arasında Rekabete dayalı çalışma ilişkileri hayata geçirilmeye çalışılmış ve Dayanışma ilişkilerimizin ortadan kaldırılması amaçlanmıştır.
Maliye Emekçileri Gelir / Gider ayrımı ve ‘Uzmanlık’ uygulamalarıyla birbiri ile rekabete zorlanırken; AKP tarafından kamusal mal ve hizmetler sermaye kesimlerine peşkeş çekilmeye devam edilmiş, aynı süreçte Kamu Emekçilerine; Toplam Kalite Yönetimi, Performans Esaslı Yönetim, Turnike ve Kameralarla denetim vb. uygulamalar dayatılmıştır. =’214′


Diğer taraftan, AKP iktidarının başladığı günden bu yana tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanlar aleyhine yaygınlaştırılan Zorunlu Fazla Mesai, Öğlen Arası Çalışma gibi Esnek Çalışma Uygulamaları ile giderek İşgüvencesini ortadan kaldırmanın altyapısını oluşturan benzer uygulamalar hayata geçirilmiştir.
Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan ‘Devlet ‘ Uzmanı’, ‘Uzman’ ve ‘Uzman Yardımcılarının’ birleştirilmesi tartışmaları sırasında hazırlanan Taslak Metinde açıklıkla görülmektedir ki; aynı kurumda görev yapan Uzman kadroları arasında bile ayrımcılık yaratılmakta, Emekçiler sadece ve sadece ücret ayrımcılığı noktasında tartıştırılmaya çalışılmakta, taslaktaki Emekçileri bekleyen esas tehlikeler ise gözlerden uzak tutulmaya çalışılarak yasalaştırılmak istenilmektedir.
Bu taslakta, Uzmanlara esasen, Verimli Çalışma Ödeneği ve Sözleşmeli Statü dayatılmakta ve İşgüvencesinin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır.
Değerli Maliye Emekçileri; Gelir İdaresinin Başkanlığının Yeniden Yapılandırılacağı bizzat, Maliye Bakanı tarafından açıklanmış bulunmaktadır.
Bu Yeniden Yapılanmanın temel amacı sadece IMF’nin taleplerini yerine getirmektir. Maliye Emekçileri bu Yeniden Yapılanmanın hiçbir yerinde yer almamaktadır. Maliye Bakanı, Maliye Emekçilerini ve Emek örgütlerini yok saymaktadır.
AKP İktidarı, başta Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı bilmelidir ki; Büro Emekçileri Sendikası, Maliye Emekçilerinin sorunlarının çözümü konusunda taraftır.
=’213′

style=’float: ; margin: 5px;’ ‘320″>
]Biz Büro Emekçileri Sendikası olarak; Maliye Bakanlığı ve GİB’de yaşanan tüm olumsuzlukların bu Yeniden Yapılanma sırasında ortadan kaldırılmasını, GİB’in Yeniden Yapılanması sırasında hem GİB’de, hem de Maliye Bakanlığında görev yapan Maliye Emekçilerinin Ekonomik, Özlük ve Sosyal sorunlarının çözülmesini talep ediyor ve bu konuda Söyleyecek Sözü Söylemeye Yüzü olan bir Emek Örgütü olarak taraf olduğumuzu ilan ediyoruz.
Maliye Emekçilerini yok sayan, onları görmezden gelen ve onların sorunlarını çözmeyen bir Yeniden Yapılanmaya karşı, tüm Maliye Emekçilerini birlikte Mücadele etmeye çağırıyoruz.
Bize rağmen ve bizi görmezden gelen bir Yeniden Yapılanmaya karşı yürüteceğimiz Mücadelede, bu kuruma emek vermiş Kadınlar ve Erkekler, Yaşlılar ve Gençler, Memurlar, Şefler, Uzmanlar ve Uzman olmayanlar, Müdürler, Müdür Yardımcıları ve Denetmenler olarak birlikte olacağımızı bildiriyor, sorunların çözümünün Mücadeleden geçtiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.
Buradan tekrar sesleniyoruz;
Bizler, bu kurumda yıllardır emek veren Maliye Emekçileri olarak, hepimiz yaptığımız işin Uzmanıyız. Yıllardır bu devletin vergi gelirlerini bizler topluyoruz, çıkartılan vergi kanunlarını bizler uyguluyoruz.
Bizler işimizi en iyi şekilde yaparken, tüm olanaksızlıklara rağmen, nitelikli Kamu Hizmeti ürettiğimizin farkındayız ve her birimiz yaptığımız işin birer Uzmanı olarak İnsanca Yaşayabilecek Ücret İstiyoruz!
Biz Maliye Emekçileri, =’184′

style=’float: ; margin: 5px;’ ‘320″>

– Aynı işi yapanlara, aynı ücretin verilmesine engel olanlara,
– Farklı ücret politikaları ile çalışma barışının bozulmasına yol açanlara,
– Bizlere Sözleşmeli statüyü hak gören İMF kökenli siyasi yaklaşımlara,
– Performans Esaslı Yönetim Modeli uygulamalarına olur verenlere karşı;
– Memurlar, Şefler, Uzman olanlar, Uzman olmayan, ya da olamayanlar, Müdür Yardımcıları, Müdürler ve Denetmenler olarak bir bütün halinde dur diyoruz.
Maliye Emekçilerini, ayrımcı uygulamalarınızla ve kendi yarattığınız ücret farklılıklarınızla bölemezsiniz!
Bizler tek yumruk olarak bütün ayrımcı politikalarınıza karşı birlikte mücadele edeceğiz!
=’150′

style=’float: ; margin: 5px;’ ‘200″>
]Birbirimize karşı rekabet etmeyeceğiz!
Dayanışma ilişkilerimizin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz!
Haklarımız ve geleceğimiz için birleşik mücadelemizi sürdüreceğiz!
MALİYE EMEKÇİLERİ OLARAK BİZLER
– Eşit İşe Eşit Ücret Talebimizin hayata geçirilmesi, Uzman olanlarla, Uzman ol(a)mayanlar arasındaki Ücret Farkının ortadan kaldırılması, aynı masalarda, aynı işi yapanlara, aynı Ücretin verilmesi,
– Ek Ücretlerimizin günün koşullarına uygun olarak arttırılması, eşitlikçi ve adaletli bir biçimde yeniden düzenlenmesi ve Emekli Aylıklarımıza eklenmesinin sağlanması,
– Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni (VHKİ) kadrosunun, birçok kamu kurum ve kuruluşunda olduğu gibi Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığında çalışan tüm Maliye Emekçilerine de Sınavsız olarak verilmesi,
– Toplam Kalite Uygulamaları, Performans Esaslı Yönetim Modeli, Kesintisiz Hizmet, Mükellef Odaklı Hizmet, Turnike, Kamera, vb. uygulamalarla Esnek Çalışma koşullarının bizlere dayatılmasına son verilmesi, =’185′


– Yeniden yapılanma adı altında çalışma ilişkilerimizin bozulması ve işgüvencemizin ortadan kaldırılmasına yönelik tüm hazırlıkların durdurulması,
– Öncelikli olarak ‘Uzman’ kadrolarından başlatılması öngörülen Sözleşmeli Çalıştırma ve Performansa göre Ücret belirlemesi esasına dayalı yasal düzenleme hazırlıklarının geri çekilmesi,
– Emekli olan personelin yerine yeni personel alınmaması nedeniyle giderek artan İşyoğunluğumuzun ve İşyoğunluğuna dayalı Meslek Hastalıklarımızın, Bel ve Boyun Fıtıklarımızın, Görme Bozukluklarımızın, Psikolojik Rahatsızlıkların ve Ani Kalp Krizi risklerimizin ortadan kaldırılması amacıyla, Yeni, İşgüvenceli Personel alımı yapılması,
– Maliye Bakanlığına bağlı Muhasebe birimlerinde başlatılan, başka Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Görevlendirme vb. tasfiye politikalarına son verilmesi,
– Öncelikli olarak ‘Uzman’ kadrolarından başlatılması öngörülen Sözleşmeli Çalıştırma ve Performansa göre Ücret belirleme politikalarından vazgeçilmesi,
– Tüm Maliye Emekçileri açısından Görevde Yükselmenin önündeki engellerin ortadan kaldırılması, Yardımcı Hizmetler Sınıfından Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçişlerin sağlanması, her türden Görevde Yükselme Sınavının (Müdür, Müdür Yardımcısı, Uzman vb.) her yıl en az iki defa yapılması, Görevde Yükselme Sınavlarında uygulanan Mülakat (Sözlü Sınav) şartının ortadan kaldırılması,
[kck]p style=’text-align: center;’İÇİN MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ!
[kck]p style=’text-align: ;’
MERKEZ YÖNETİM KURULU