SGK MAAŞ ÖDEMELERİNDE BÜYÜK AKSAMA?

220

KENDİ PERSONELİNİN MAAŞLARINI BİLE ÖDEMEKTEN ACİZ KALAN SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI BU HALKA SAĞLIK VE SOSYAL GÜVENLİK HİZMETİ VEREMEZ.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına bağlı birimlerde her yıl Ocak ve Temmuz aylarında ödenen ve ilk ödemesi 1 Ocak itibarıyla personel hesaplarına aktarılması gereken 1 brüt Asgari Ücret tutarındaki İkramiyelerin, zamanında ödenmeyen Fazla Mesai Ücretlerinin ve Performans Bedellerinin personel hesaplarına aktarılmasında yaşanan can sıkıcı sorunların üzerine, bir de, kurum personelinin maaşlarının ayın 18’i olmasına rağmen halen ödenmemesi skandalı eklendi.
Her ayın en geç 12’sine kadar tüm kamu personelinin maaşlarının ilgili banka hesaplarına aktarılmış olması gerekirken, Genel Merkezimize ulaşan bilgilerden anlaşıldığı kadarıyla 15 Ocak 2010 Cuma günü saat 15.00’a kadar; Diyarbakır, İskenderun, Kars, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Trabzon ve Zonguldak’ta çalışan SGK personelinin maaşları ilgili banka hesaplarına aktarılmamıştır.
Konuyla ilgili olarak 15 Ocak 2010 Cuma günü saat 11.30 sularında SGK Başkanının Yönetim Kurulu toplantısında olması nedeniyle SGK Başkanının Özel Kalemiyle yapılan görüşmede, kurum tarafından sadece 70 personelin maaşıyla ilgili bir sorun yaşandığının tespit edildiği ve bunun da en kısa süre içerisinde çözüleceği Genel Merkezimize bildirilmiştir.
Ancak 18 Ocak 2010 Pazartesi günü itibarıyla, sözkonusu illerdeki personelin bir kısmının sorunu çözülmüş olmakla birlikte, aynı sorunun halen devam etmekte olduğunun Genel Merkezimizce tespiti üzerine konu tekrar Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığıyla görüşülmüş, kurum tarafından, bu konuda SGK tarafından çözülmesi gereken teknik sorunların çözüldüğü, ancak, ilgili bankaların bilgisayar altyapılarındaki sorunlar nedeniyle personelin bir kısmının halen maaş almakta güçlükler yaşadığı tarafımıza bildirilmiştir.
Halen yukarıda adları sayılan illerde ve muhtemelen Genel Merkezimize bilgisi ulaşmayan farklı illerde de, SGK personeli maaşlarını alamamış bulunmaktadır.
Sendikamızın bu skandalla ilgili girişimleri halen devam etmektedir ve bu sorun ortadan kalkıncaya kadar da girişimlerimiz sürecektir.
Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SGK Başkanlığı yetkilileri başta olmak üzere bu konuyla ilgili tüm kişi ve kurumları sorumluluğa davet ediyor, bu aksamaya yol açanlarla ilgili olarak gerekli idari işlemlerin başlatılmasını ve İkramiye, Fazla Mesai ve Performans Bedeli ödemesi geciken SGK personeli ile 15 Ocak itibarıyla maaşlarını alamayan tüm SGK personelinden, SGK Başkanlığınca özür dilenmesini talep ediyoruz.