MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK VE GELİR İDARESİ BAŞKANI MEHMET KİLCİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK…

233

” ‘0’ ‘5’


‘5’ ‘280″>
]Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci hakkında; eşit işe eşit ücret ilkesini ihlal edip Anayasaya ve Uluslararası Sözleşmelere aykırı davranarak görevlerini ihmal ettikleri için, Vergi Daireleri Başkanlıkları önünde basın açıklamaları yaparak Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunduk.
Basın Açıklaması Metni;
BASINA VE KAMUOYUNA
Değerli Basın Emekçileri; değerli Mücadele Arkadaşlarım, 1990’lı yılların başlarında MA-DER’i, 3 Şubat 1992’de Tüm Maliye Sen’i kuran, İşyerlerinde ve Eylem Alanlarında Haklı ve Meşru talepleriyle kendisini en güçlü ve kitlesel bir biçimde ifade eden bizler, 22 Haziran 1998’de Büro Emekçileri Sendikasını da; Emek Sen, Turizm Sen, Tüm Banka Sen, Tüm Sosyal Sen ve Tüm Yargı Sen’le birlikte oluşturduk.
Bu ülke topraklarında yaklaşık olarak 20 yıldır Grev ve Toplusözleşme Hakkımız için hepbirlikte mücadele ediyoruz. Yıllardır ülkemiz topraklarında görülmüş en büyük ve en kitlesel Hak Arama Mücadelelerinin içerisinde bizler de vardık. Eşitlik, Özgürlük, Adalet, Barış ve Kardeşlik Mücadelelerinin en kararlı savunucuları olarak, ülkemizde yaşanan her türlü soruna dair sözümüzü birlikte söyledik, eylemlerimizi birlikte hayata geçirdik.
Grev ve Toplusözleşme Hakkımız başta olmak üzere; Kamu Emekçilerinin Siyaset Yapma Hakkını, Barışı ve Kardeşliği, Eşit İşe Eşit Ücret Mücadelesini birlikte ete kemiğe büründürdük.
Antidemokratik uygulamalar karşısında birlikte Mücadele ettik. Baskılar, Cezalar ve Sürgünlere karşı birlikte Mücadele ettik ve hala da bu Mücadelemizi tavizsiz bir biçimde sürdürüyoruz.
İşyerlerimizde uygulanmaya çalışılan Performans Esaslı Yönetim Modeline, Toplam Kalite Uygulamalarına, Esnek ve Kuralsız Çalışma biçimlerine hepbirlikte karşı çıkıyoruz.
Maliye Emekçilerinin Ortak Hak ve Çıkarları için dün olduğu gibi bugün de el ele, omuz omuza Mücadele etmeye devam ediyoruz.
Kamunun Yeniden Yapılandırılması adı altında hayata geçirilmeye çalışılan her türlü olumsuz girişimin karşısında birlikte duruyoruz.
5345 sayılı sayılı Gelir İdaresi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından İşyerlerimizdeki İşbarışını bozan uygulamalara karşı her yönteme başvurarak birlikte Mücadele ediyoruz.” ‘0’ =’225′ ‘5’

‘5’ ‘300″>
]
Yıllardır Sorunlarımızın çözümü ve Taleplerimizin gerçekleşmesi için Dilekçe Kampanyaları, İmza Kampanyaları düzenliyor, binlerce Davayı birlikte açıyor, Kitlesel Basın Açıklamaları yapıyor, zaman zaman İş Bırakarak, Hizmet Üretiminden Gelen Gücümüzü kullanarak Alanlara çıkıyoruz.
Bizim Mücadelemiz bu ülke topraklarında kök salmış en önemli ve en kitlesel mücadele deneyimleri içerisinde yer alıyor.
Yıllardır Ek Ücretlerimizin artırılması, Ek Ücretlerimizdeki Merkez/Taşra, Derece/Kademe, Sınıf/Unvan ayrımlarının ortadan kaldırılması, Ek Ücretlerimizin Emekli Aylıklarımıza yansıtılması için Mücadele ediyoruz.
5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi Kontrol Kanunu ve 5345 sayılı Gelir İdaresi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana İşyerlerimizde yaşanan acıdan, İşbarışını bozan ‘Eşit İşe Eşit Ücret Uygulaması’na aykırı ‘Ücret Farklılığı’ndan muzdaribiz.
Bizler Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığında çalışan Maliye Emekçileri olarak, aynı masalarda, aynı işi yapmamıza rağmen, farklı ücret uygulamasıyla karşı karşıya kalmaktan rahatsızız.
Yıllardır aynı İşyerlerinde çalışan, aynı koşullarda yaşayan Maliye Emekçileri olarak, birbirimizle karşı karşıya getirilmekten, birbirimize karşı yarıştırılmaktan, birbirimizle çatıştırılmaktan ve Ücret konusunda birbirimizden ayrıştırılmaktan bıktık.
Aynı adli, idari, mali ve cezai sorumluluğa sahip olan Maliye Emekçilerinin arasında yaratılan Ücret Uçurumunun ortadan kaldırılması için hepbirlikte Mücadele ediyoruz.
” ‘0’ ‘5’

‘5″>
]Yürürlüğe girdiği tarihten bu yana, 5345 sayılı yasanın Geçici 3. Maddesi ile konulan Gelir Uzmanı olabilme koşullarının değiştirilmesini, yasanın yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla kurumda çalışmakta olan tüm Maliye Emekçilerinin Gelir Uzmanlığı Sınavlarına katılmasının sağlanmasını, hiç olmazsa Yüksekokul ve Lise Mezunlarının da Gelir Uzman Yardımcısı olabilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz.
Maliye Bakanlığına ve Gelir İdaresi Başkanlığına, Uzman olan personelle, Uzman ol(a)mayan personel arasındaki Ücret Uçurumunun kapatılması gerektiğini yıllardır anlatmaktan bıkmadık, usanmadık. Bu konudaki talebimizin ısrarlı takipçileri olmaya devam ediyoruz.
Eşit İşe Eşit Ücret talebimizi hem Dilekçe Kampanyalarımızda, hem İmza Kampanyalarımızda, hem açmış olduğumuz binlerce davada ve hem de birlikte hayata geçirdiğimiz Kitlesel Basın Açıklamalarında ve İşbırakma eylemlerimizde ifade ettik.
Birçok kamu kurum ve kuruluşunda çalışan personele Sınavsız olarak verilen Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni (VHKİ) kadrosunun Maliye Bakanlığında ve Gelir İdaresi Başkanlığında çalışan biz Maliye Emekçilerine Sınavla verilmesi uygulamasına karşı yıllardır söz söylüyoruz, eylem yapıyoruz.
Bizler, gelişen teknolojiyi kullanan Emekçiler olarak zaten fiilen Bilgisayar kullanıyoruz. Onun için VHKİ Kadrosu bizim en doğal hakkımızdır.
Yetkililer bu talebimizi karşılamak durumundadır. Aksi takdirde, bir gün gelir de, biz Maliye Emekçileri, bilgisayar kullanma konusundaki özverimizden vazgeçer ve sadece VHKİ kadrosunda bulunan arkadaşlarımız bilgisayar kullansınlar diyebilecek bir noktaya gelirsek, Maliye Bakanlığı da, Gelir İdaresi Başkanlığı da bir anda kilitlenir. iş yapamaz hale gelir.
Maliye Emekçileri için gün bugün, an bu andır. Aslolan Maliye Emekçilerinin haklı Taleplerinin yaşam bulması ve Sorunlarının çözümü konusunda somut ilerlemelerin sağlanmasıdır.” ‘0’ ‘5’

‘5″>
]
Büro Emekçileri Sendikası olarak; örgütlü ya da örgütsüz tüm Maliye Emekçilerini kendi Sorun ve Talepleri etrafında örgütlenmeye ve birlikte Mücadele etmeye çağırıyoruz.
Aksi takdirde, yıllardır birikmiş olan sorunlarımızın üstesinden gelmek ya da haklı taleplerimizin gerçekleşmesini sağlamak alabildiğine güçleşecektir.
Fiili ve Meşru bir Mücadele Geleneğine sahip olan ve Mücadele Hattını Büro Emekçilerinin gerçek Sorun ve Talepleri üzerinden belirleyen Büro Emekçileri Sendikasının öncelikli gündemi, her zaman Büro Emekçilerinin Sorun ve Taleplerinden oluşan gündemlerle oluşturulmuştur.
Bizler bugün, Büro Emekçileri Sendikası Merkez Yönetim Kurulu, Şube ve İl Temsilciliği Yönetim Kurulları olarak Maliye Emekçilerinin haklı taleplerini görmezden gelen Maliye Bakanı ve Gelir İdaresi Başkanı hakkında Suç Duyurusunda bulunuyoruz.
Maliye Bakanı ve Gelir İdaresi Başkanının; Anayasa ve Uluslararası Anlaşmalarla güvence altına alınmış hükümlere uygun davranmaması en temel Hukuk İlkelerine, Genel Hükümlere aykırıdır ve Görevi İhmal Suçunun temelini teşkil etmektedir.
Eşit İşe Eşit Ücret ilkesi Anayasamızın Eşitliği düzenleyen 10. maddesinde ve Ücretle ilgili 55. maddesinde, belirlenmiş, ayrıca, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 23. maddesi ile de güvence altına alınmıştır.
Bugün Maliye Emekçileri ülkemizin dört bir yanında hakları ve gelecekleri için Suç Duyurusunda bulunuyor ve Kitlesel Basın Açıklamaları yapıyorlar.
Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığınca bu konuda somut adımların atılmaması, 25 Kasım 2009’a kadar Maliye Emekçilerinin Sorunlarının çözümü ve Taleplerinin Kazanılması noktasında gelişmelerin olmaması halinde 25 Kasım 2009 tarihinde 1 gün Uyarı Grevi yapacaklarını daha şimdiden ilan ediyorlar.
” ‘0’ ‘5’

‘5″>
]Geçmişten günümüze Maliye Emekçilerinin Mücadele Örgütü olan Büro Emekçileri Sendikası olarak; tüm Maliye Emekçilerini Büro Emekçileri Sendikası çatısı altında Örgütlenmeye ve Haklı Taleplerimizi gerçekleştirmek üzere birlikte Mücadele etmeye çağırıyoruz.
Anlaşılan o dur ki; ne Maliye Bakanlığı, ne de Gelir İdaresi Başkanlığı bizim haklı taleplerimizi anlamama konusundaki ısrarlarından vazgeçmeyecek.
O halde, bizim üzerimize düşen görev Konfederasyonumuz KESK’in almış olduğu karar doğrultusunda;
1- Grev ve Toplusözleşme Hakkımız için,
2- Emekli olan personelin yerine yeni personel alınmaması nedeniyle giderek artan İşyoğunluğumuzun ortadan kaldırılması amacıyla, Yeni, Kadrolu ve İşgüvenceli Personel alımı için,
3- Eşit İşe Eşit Ücret Talebimizin hayata geçirilmesi için,
4- Ek Ücretlerimizin arttırılması, eşitlikçi ve adaletli bir biçimde yeniden düzenlenmesi ve Emekli Aylıklarımıza eklenmesinin sağlanması için,
5- Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni (VHKİ) kadrosunun, birçok kamu kurum ve kuruluşunda olduğu gibi Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığında çalışan tüm Maliye Emekçilerine Sınavsız olarak verilmesi için,
6- İlaç katkı paylarının ortadan kaldırılması için,
7- Toplam Kalite Uygulamaları, Performans Esaslı Yönetim Modeli vb. uygulamalara son verilmesi için,
25 Kasım 2009’da 1 gün süreyle Uyarı Grevine katılmaktır.
YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ!
YAŞASIN BES!
YAŞASIN KESK!
Suç Duyurusu Metni İçin [kck]a href=’http://www.bes.org.tr/images/stories/dosyaekleri/sucduyurusumetni.doc'[byk]Tıklayınız…[kck]/a[byk]