ANKARA 1 NOLU ŞUBEMİZ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU, ESKİ ADI İLE SSK BİNASI ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI…

354

” ‘0’ ‘5’


]Ankara 1 Nolu Şubemiz Sosyal Güvenlik Kurumu Eski Adı İle SSK Binası Önünde Tüm Kurum Çalışanlarının inşaat alanı içinde çalışmaları ile ilgili olarak basın açıklaması yapmıştır.
Yapılan basın açıklamasında;
‘Demir kesme sesleri, matkap sesleri, inşaat hafriyatının atılması sırasında ortaya çıkan gürültü, toz ve cam kırıkları arasında çalışmaktayız.
Her tarafından sarkan oldukça bol miktarda olan elektrik ve bilgisayar kabloları arasında günlük çalışmamız devam etmektedir. Hava karardıktan sonra koridorlarda ışık olmaması nedeniyle merdivenlerden inip çıkarken arkadaşlarımız düşmüş olup, giriş ve çıkışlarda yukarıdan düşen cam ve taş parçaları nedeniyle yaralanmalar olmuştur.
Bazı bloklarda merdiven kapatıldığında katlar arası geçiş sadece asansörle yapılmaktadır. Bu da asansör” ‘0’ ‘5’

] arızalandığında geçiş olanağımızı azaltmaktadır. Olası bir yangın, felaket durumunda daha fazla panik ve can kaybına yok açabilir. Tuvaletlerin birçoğunun yıkılması nedeniyle mevcut tuvaletler yetersizdir. Onlarca bayanın çalıştığı binada yalnız iki tane bayan tuvaleti bulunmaktadır. Hijyen ve sağlıklı olmayan ortamlarda çalışmaktayız. Bu sağlıksız çalışma koşulları biz Sosyal Güvenlik Emekçilerini başta bugünlerde yaygınlaşan domuz gribi olmak üzere çeşitli hastalıklara yakalanma riski ile baş başa bırakmaktadır.’ gibi sorunlara değinildi.