İŞ YOĞUNLUĞUNDAN, İŞ YERİNDE, İŞ BAŞINDA ÖLÜMLER SON BULSUN…

210

14 Nisan 2009 tarihinde tüm ülke genelinde haklı taleplerimiz için İş Bırakmış ve taleplerimiz arasında: “Psikiyatrik rahatsızlıklar başta olmak üzere; Kalp ve Damar Hastalıkları, Bel Fıtığı, Boyun Fıtığı ve Göz Hastalıkları Büro Emekçilerinin ‘Meslek Hastalıkları’ haline geldi” demiştik.
Biz ülke genelinde hayata geçirdiğimiz eylemlerimizde bu sözleri söylerken duyarsız kalanlar, bu konuyla ilgili tedbir almayanlar, artık kendilerine gelmeli ve gerekli önlemleri almalıdır.
Zira; 14 Nisan 2009 tarihinde ülke genelinde yapılan eylemlerin Basın Açıklamasında bu bilginin Kamuoyu ile paylaşılmasından birkaç saat sonra, Ankara’da, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına bağlı Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünde görev yapmakta olan Sendikamız üyesi Ahmet YILDIZ, görevi başında Kalp Krizi geçirerek vefat etmiştir.
Mücadele Arkadaşımıza Rahmet dileyip, Acılı Ailesine, Mesai Arkadaşlarına ve tüm Sevenlerine Başsağlığı dileklerimizi sunarken, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanını da bu konuda son kez uyarıyoruz.
Son bir yıldır örgütlü olduğumuz Büro İşkolunda yer alan tüm Kurum ve Kuruluşları uyararak: ‘Psikiyatrik rahatsızlıklar başta olmak üzere, Kalp ve Damar Hastalıkları, Bel Fıtığı, Boyun Fıtığı ve Göz Hastalıkları Büro Emekçilerinin Meslek Hastalıkları haline geliyor, gerekli önlemleri alın’ demiştik.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının geçmişteki tüm uyarılarımıza rağmen, gerçekten ihtiyacı olan sayı ve nitelikte yeni, kadrolu ve işgüvenceli personel istihdam etmemesi nedeniyle yaşanan İş Yoğunluğu sonucunda, İşyerinde, Görevi Başında Vefat Eden Üyemiz Ahmet YILDIZ’ın bu ani ve üzücü ölümü tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yöneticileri ve Hükümet tarafından dikkate alınmalıdır.
Başbakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanını, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanını sorumluluğa çağırıyoruz.