SAVAŞ ÖRGÜTÜ NATO DAĞITILSIN!

256

OBAMA TÜRKİYE’YE GELME![kck]/h4NATO’nun kuruluşunun üzerinden tam 60 yıl geçti. NATO’nun 60. Yılı nedeniyle toplanacak Zirvenin en önemli gündemi, Afganistan, Irak ve ABD’nin gelecek planları olacaktır. ‘Terörle Mücadele’ yalanıyla ülkeleri işgal eden ABD emperyalizmi yeni cilası OBAMA ile NATO Zirvesinde baş rol oynamaya ve NATO’nun rolünü genişletmeyi amaçlamaktadır. Yeni Başkan OBAMA; Almanya, Fransa ve Türkiye gibi ülkelerden Afganistan’daki asker sayılarını arttırmalarını isteyecektir. Ekonomik krizin etkilerinin daha da artacağı koşullarda, yeniden paylaşım arzusu, NATO’yu daha tehlikeli bir örgüt haline getirilebilir. Her Ekonomik Buhran sonrası yaşanan dünya savaşları bu yönde gelişmiştir.
NATO, kuruluşunun 60 yıl dönümünü 3-4 Nisan’da kutlamaya hazırlanırken, Dünya halkları da, 60 yıldır Uluslararası Savaş Örgütü gibi çalışan, NATO’ya yönelik protestolarını yükseltmeye başladı. Avrupa’nın değişik kentlerinde ve ülkemizde, sokaklara dökülen farklı uluslardan on binlerce genç, yaşlı, kadın, erkek; dünyanın sahipsiz olmadığını, savaşsız ve sömürüsüz bir dünyanın mümkün olacağını haykırıyor.
Dünya Halklarının Baş Belası ABD’nin yeni Cilası OBAMA, NATO Zirvesinin hemen ertesi günü Türkiye’ye geliyor. OBAMA’nın; yıllarca ezilmiş horlanmış mazlum yerli siyahi halkın içinden çıkmış biri olması nedeniyle bazı kesimlerde sempati toplaması bir yanılsamadan ibarettir. OBAMA’nın da tıpkı kendinden öncekiler gibi, ABD’nin emperyalist planları ve stratejilerinin dışında başkaca bir plan ve projesi yoktur.
ABD’nin, diğer Emperyalist devletlerle, yerküre üzerindeki enerji kaynaklarını ve koridorlarını ele geçirmek için girdiği kıyasıya rekabet, NATO zirvelerine rağmen devam etmektedir. OBAMA’nın, ABD’nin, Afganistan ve Irak’ta içine düştüğü bataklıktan çıkmak için, Türkiye’yi daha çok bataklığa çekecek, NATO’daki yükümlülüklerini arttırmak, bu çerçevede, Afganistan savaşına katılımını arttırmasını istemek gibi planlarla geldiği bilinmektedir.
1-2 Nisan 2009 G-20 Zirvesi, 3-4 Nisan 2009 NATO Zirvesi, 5-6 Nisan OBAMA’nın Türkiye ziyareti…
Kapitalist Emperyalist sistemin yarattığı mali krizin faturasının tüm dünyada yoksullara, emekçilere ödettirilmeye çalışıldığı, emperyalist devletlerin, savaş ve işgal politikalarını, dünyanın her türlü zenginliğine el koyma planlarını mazlum halklara dayatmaya giriştiği ve bunun gerçekleştirdiği her türlü Zirve ve Ziyaret ülkemizde de emekçiler tarafından protestolarla karşılanmaktadır. Bizler, Büro Emekçileri olarak, NATO’yu ve OBAMA’nın Türkiye’ye gelişini anti militarist, antiemperyalist bir perpektifle Protesto ediyoruz. Nüfusunun yüzde 90’ı, ABD karşıtı olan Türkiye’yi yönetenleri, artık halkın ve emekçilerin taleplerine kulak vermeye çağırıyoruz.
SAVAŞ ÖRGÜTÜ NATO’DAN ÇIKILSIN, ÜSTLER KAPATILSIN
ABD İLE YAPILAN HER TÜRLÜ EKONOMİK, ASKERİ, SİYASİ ANLAŞMAYA SON VERİLSİN
YAŞASIN BAĞIMSIZ DEMOKRATİK TÜRKİYE!
‘BES
MERKEZ YÖNETİM KURULU