FİLİSTİN HALKI YALNIZ DEĞİLDİR…

228

” ‘0’ ‘5’


‘5’ ‘255″>
]BASINA VE KAMUOYUNA
Emperyalist/Kapitalist sistemin krizinin derinleşerek yaşandığı ve tüm dünya kapitalist sisteminin derinden sarsıldığı son süreçte, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere İsrail ve İngiltere tarafından Ortadoğu’ya yönelik olarak uygulanan Savaş, Şiddet ve İnkara dayalı emperyalist politikalar yeni bir aşamaya girmiş bulunmaktadır.
Ortadoğu’da sürdürülen bu politikalar nedeniyle bölgede savaş, şiddet, kan ve gözyaşı sarmalı giderek büyümekte ve Filistin Sorunu giderek çözümsüzleştirilen bölgesel bir nitelik kazanmaktadır.
Irak halkına demokrasi ve özgürlük vaadiyle yola çıkanların bölgeye kan, göz yaşı, zulüm ve işkenceden başka bir şey getirmedikleri, yalnızca uluslararası sermayenin emperyal çıkarları doğrultusunda bölgedeki enerji kaynakları ve nüfuz alanları üzerinde hegemonya oluşturmaya çalıştıkları açıkça ortaya çıkmıştır.
Bugün, tüm dünyanın gözü önünde yaklaşık olarak bir haftadır İsrail tarafından Filistin halkına yönelik olarak sürdürülen amansız bir saldırı yürütülmektedir.
Filistin’de yaşanan bir vahşettir, insanlık suçudur, felakettir. Dünyanın her yerinde insanlığın ortak vicdanı ve sesi bu saldırıları kınar ve derhal sonlandırılmasını isterken, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, güç odakları bu felaketi yalnızca seyretmekte, Avrupa Birliği İsrail saldırganlığını ‘kendi güvenliği için meşru gördüğünü’ açıklamaktadır.
Gün herkes için Filistinli olma günüdür. İsrail devleti, Hitler Faşizminin Yahudi Halkına yönelik olarak uyguladığı soykırımı Filistin halkına uygulamaktadır.
İsrail devletinin bu tutumunu şiddetle kınıyoruz. Gerek tüm dünyada ve gerekse Ortadoğu’da yaşayan tüm insanların Barışa, Kardeşliğe, Adalete, Eşitliğe ve Özgürlüğe olan ihtiyacı artık ertelenemez boyuttadır.
Ülkemizi yöneten AKP iktidarının İsrail tarafından yürütülen bu vahşi saldırı ve işlediği ve insanlık suçu karşısında takındığı tavır çelişkilerle dolu ve samimiyetten uzaktır.
Bugün ulusal basında Gazze’yi bombalayan, kadınlar ve çocuklar dahil tüm Filistin Halkını yok etmeye çalışan İsrail Savaş Uçaklarının, Eğitim Uçuşlarını ve Tatbikatlarını Konya’da yaptığı açıklıkla ifade edilmektedir.
Siyasal iktidar bu iki yüzlü tutumunu derhal terk etmelidir. Büyük Ortadoğu Projesinin Eşbaşkanlığını yaptığını ifade edenlerin, Gazze’ye yönelik İsrail saldırılarının ardından hiçbir inandırıcılığı kalmamıştır.
Kamu Emekçileri hareketi kuruluşundan bugüne kadar; Antiemperyalist, Antikapitalist ve Antifaşist bir çizginin ve mücadelenin takipçisi olmuştur.
KESK ve KESK’e bağlı tüm sendikalar her zaman ve her yerde Savaşsız ve Sömürüsüz bir dünyada, tüm Halkların Eşit, Özgür ve Kardeşçe yaşamasını savunmuştur ve bu ilkeleri ilelebet savunmaya da devam edecektir.
Gerek ülkemizde ve gerekse dünyada yaşanan tüm sorunların; Eşit, Özgür, Demokratik ve Barışçıl yöntemlerle çözülmesini savunan bir Sendika olarak İsrail tarafından tüm dünyanın gözü önünde uygulanmaya devam edilen insanlık dışı saldırganlığa son verilmesi için Hükümeti İsrail’e karşı tutum almaya çağırıyoruz.
AKP iktidarı Türkiye’nin tüm meydanlarından yükselen halkın sesine kulak vermeli ve İsrail ile Türkiye arasında imzalanmış bulunan tüm ikili anlaşmalar derhal iptal edilerek İsrail’le Türkiye arasında olan Ekonomik, Siyasi ve Askeri tüm ilişkiler sona erdirilmelidir.
Merkez Yönetim Kurulu