YARGI’DA ADALET BAĞIMSIZ, DEMOKRATİK TÜRKİYE YÜRÜYÜŞÜMÜZ 4. GÜNÜNDE ANKARA’YA ULAŞTI…

220

Yargı’da Adalet, Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşü/Yürüyüş Kolundaki Mücadele Arkadaşlarımız, 30.10.2008 Perşembe günü sabah saat 05.00’da kalkmış, 06.00’a kadar kahvaltı etmiş ve saat 06.30’da Çorum’dan ayrılarak 09.15’te Kırıkkale’ye ulaşmıştır.

Yargı’da Adalet Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşümüz Kırıkkale’de…
Kırıkkale’de, KESK Kırıkkale Şubeler Platformu, çeşitli Demokratik Kitle Örgütleri ve Demokrasi Güçlerince coşkulu bir biçimde karşılanan Yürüyüş Kolumuz saat 09.30 sularında Kırıkkale PTT’si önünden, Kırıkkale’de bizi karşılayarak Yürüyüşümüze destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileri ve üyeleriyle birlikte Kırıkkale Adliyesine doğru yürüyüşe başlamıştır.
Kırıkkale Adliyesi önünde Basın Açıklaması yapma girişimimiz emniyet güçlerince engellenmeye çalışılmışsa da, Yürüyüş Kolumuzun kararlı, disiplinli ve iradi tutumu bu olumsuzluğun yaşanmasına izin vermemiştir.
Kırıkkale Adliyesi önünde, Yargı’da Adalet, Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşü Yürüyüş Kolumuza BES Kırıkkale Temsilcisi Muharrem DURAKCAN tarafından çiçek takdim edilmiştir.
[kck]div style=’text-align: center”’ ‘0’ ‘5’


‘5″>
]Genel Başkanımız Osman BİÇER ve KESK Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Akman ŞİMŞEK tarafından Kırıkkale Adliyesi önünde yapılan Basın Açıklamasının ardından Yürüyüş Kolumuz Ankara’ya doğru yola çıkmıştır.
Yargı’da Adalet Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşümüz Ankara’da’
Saat 12.15’te Ankara Demirtepe Metro Durağı önünde araçtan inen Yürüyüş Kolumuz, KESK ve KESK’e bağlı sendikaların Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Siyasi Partilerin, Sendikaların, Demokratik Kitle Örgütlerinin ve Emek ve Demokrasi Güçlerinin Temsilcileri tarafından coşkuyla karşılanmıştır.
Saat 12.30 sularında Demirtepe Metro Durağı önünden yürüyüşe başlayan coşkulu ve disiplinli kitlemize yol güzergahında BES Ankara 2 Nolu Şube de katılmış ve büyük bir coşkuyla yoluna devam eden Yargı’da Adalet, Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşümüz saat 13.00 sularında Kızılay Yeni Karamürsel Mağazası önüne varmıştır.
Burada da geniş katılımlı bir kitle tarafından alkışlarla karşılanan Yürüyüş Kolumuz, eylemimize destek veren tüm Emek ve Demokrasi güçleriyle birlikte Adalet Bakanlığına doğru yürüyüşe geçmiştir.
Adalet Bakanlığı önünde Genel Başkanımız Osman BİÇER ve KESK Genel Sekreteri Emirali ŞİMŞEK tarafından birer Basın Açıklaması yapılmasının ardından, Ankara Adliyesinden Kamuran EMİR, Gaziantep Adliyesinden Ahmet POLAT, İstanbul Adliyesinden Rıfat OĞUZ ve İzmir Adliyesinden Selma ŞEN’den oluşan Adalet Bakanlığı Kurum İdari Kurulu Heyetimiz saat 14.15’te alkışlarla ve sloganlarla Adalet Bakanlığına uğurlanmıştır.
” ‘0’ ‘5’

‘5″>

Adalet Bakanlığı Kurum İdari Kurulu Heyetimizin Adalet Bakanlığına ulaşmasının ardından eyleme katılan tüm kitle Adalet Bakanlığı önünde Oturma Eylemine başlamıştır.
4 gün süren Yargı’da Adalet Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşümüzün sırasında Hakkari’den Yozgat/Kadışehri’ne sürgün edildiğini öğrendiğimiz Hakkari Şube Başkanımız Mahmut CEYHAN’ın sürgününün geri alınmasını talep eden bir pankartın da taşındığı Ankara’daki eylemimiz sırasında sık sık ‘Baskılar Bizi Yıldıramaz’, ‘Sürgünler Bizi Yıldıramaz’ sloganları atılarak Mahmut CEYHAN arkadaşımıza sahip çıkılmıştır.
Yürüyüş Kolunun, 4 gün süren yürüyüşümüz boyunca en önde taşıdığı ‘Yargı’da Adalet Bağımsız, Demokratik Türkiye için Yürüyoruz’ pankartının ardında sürdürülen Oturma Eylemi süresince; ‘Yargı’da Adalet İstiyoruz’, ‘Eşit İşe Eşit Ücret’, ‘Performans Yönetimine Hayır’, ‘Adalet Hizmetleri Tazminatı Arttırılsın’, ‘Adalet Yoksa Duruşma da Yok’, ‘Emekçiyiz Haklıyız Kazanacağız’, ‘İnsanca Yaşamak İstiyoruz’, ‘Yaşasın İş Ekmek Özgürlük Mücadelemiz’, ‘Üreten Biziz Yöneten de Biz Olacağız’, ‘Söz Yetki Karar Çalışanlara’, ‘Savaşa Değil Emekçiye Bütçe’, ‘Yaşasın Emekçilerin Birliği Halkların Kardeşliği’, ‘IMF Defol Bu Ülke Bu Halk Satılık Değil’ sloganlarıyla birlikte, Yargı Emekçilerinin sorun ve taleplerini ifade eden sloganlar sürekli bir biçimde ve gür bir sesle haykırılmıştır.Oturma Eylemimiz Adalet Bakanlığı Kurum İdari Kurulu Heyetimizin saat 18.15 sularında geri dönüşüne kadar sürdürülmüştür.
” ‘0’ ‘5’

‘5″>
] Adalet Bakanlığı Kurum İdari Kurulu Heyetimiz adına Gaziantep Adliyesinden Ahmet POLAT tarafından eyleme katılan Mücadele Arkadaşlarımıza Adalet Bakanlığıyla yapılan Kurum İdari Kurulu Görüşmeleri hakkında bilgi verilmiştir.
Ahmet POLAT’ın açıklamalarının ardından Genel Başkanımız Osman BİÇER tarafından, Yargı’da Adalet, Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşü/Yürüyüş Kolunda yer alan Mücadele Arkadaşlarımızla, Adalet Bakanlığı Kurum İdari Kurulu Heyetinde yer alan Mücadele Arkadaşlarımıza teşekkür edilmiş ve önümüzdeki Mücadele Sürecine dair açıklamalarda bulunularak eylemimiz sona erdirilmiştir.