YARGIDA ADALET, BAĞIMSIZ, DEMOKRATİK TÜRKİYE YÜRÜYÜŞÜMÜZ 3. GÜNÜNDE…

212

Yargı’da Adalet Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşümüz 27.10.2008 Pazartesi günü saat 12.30’da Samsun Adliyesi önünde yaptığımız Kitlesel Basın Açıklamasıyla başlamış, Samsun – Havza – Amasya güzergahını aynı gün tamamlayan Yürüyüş Kolumuz 27.10.2008 Pazartesi akşamı Amasya’da konaklamıştı.
28.10.2008 Salı günü sabah saat 6.30’da uyanarak kahvaltı eden Yürüyüş Kolumuz, saat 7.30 sularında Amasya’dan ayrılarak Turhal’a doğru yola çıkmış ve saat 9.15 sularında Turhal Hükümet Konağı önüne varmış, Hükümet Konağı önünde Basın Açıklaması yaptıktan sonra, saat 10.15 sularında Turhal’dan ayrılmış ve 11.00 sularında Zile İlçesine ulaşmıştı. Zile’de de Basın Açıklaması yapan Yargı’da Adalet Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşü Yürüyüş Kolumuz Zile’den ayrılmış ve saat 14.45’te Tokat’a ulaşmıştı.
Tokat Adliyesi önünden başlattığı yürüyüşü Tokat Cumhuriyet Meydanında tamamlayan ve burada da bir Basın Açıklaması yapan Yargı’da Adalet Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşü Yürüyüş Kolumuz, saat 16.45 itibarıyla Tokat Öğretmenevinde konaklamıştı.Yargı’da Adalet, Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşü/Yürüyüş Kolumuz, 29.10.2008 Çarşamba günü (bugün) sabah saat 9.00’da Tokat’tan ayrılmış ve saat 14.00 sularında Çorum’a ulaşmıştır.
Çorum’da, KESK Çorum Şubeler Platformu, çeşitli Demokratik Kitle Örgütleri ve Demokrasi Güçlerince coşkulu bir biçimde karşılanan Yürüyüş Kolumuz saat 14.30 sularında Çorum Kapalı Spor Salonu önünden, Çorum’da bizi karşılayarak Yürüyüşümüze destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileri ve üyeleriyle birlikte Çan Saat Kulesi Meydanı’na doğru yürüyüşe başlamıştır.
Saat 15.15 sularında Çan Saat Kulesi Meydanı’na ulaşan Yargı’da Adalet Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşü Yürüyüş Kolumuz ve eylemimize destek sunan katılımcılarla birlikte coşkulu bir Kitlesel Basın Açıklaması hayata geçirilmiştir. Çorum’daki Kitlesel Basın Açıklamamızın sunuş konuşmalarını BES Çorum Şube Başkanı Satılmış AKKAYA yapmış, Kitlesel Basın Açıklamasında Genel Başkanımız Osman BİÇER ve KESK Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Akman ŞİMŞEK söz hakkı kullanmıştır. Yürüyüş Kolumuz tarafından Çorum’da hayata geçirilen eylemliliğimiz ve Kitlesel Basın Açıklamamız sırasında taşınan Pankart ve Dövizlerin eylemimize ayrı bir renk kattığı gözlemlenmiştir.
‘center’
Yürüyüş Kolunun en önde taşıdığı ‘Yargı’da Adalet Bağımsız, Demokratik Türkiye için Yürüyoruz’ pankartının; Samsun-Havza-Amasya-Turhal-Zile-Tokat-Çorum güzergahında çok dikkat çektiği ve tüm halk tarafından paylaşılan bu talepler nedeniyle Yürüyüş Kolumuza giderek artan bir desteğin oluştuğu kuşkusuzdur.
Bu gece Çorum’da konaklayacak olan Yargı’da Adalet Bağımsız, Demokratik Türkiye Yürüyüşü Yürüyüş Kolumuz, yarın sabah erken saatlerde Kırıkkale’ye uğrayacak ve oradan Ankara’ya doğru hareket edecektir. 30 Ekim 2008’de Ankara’da buluşmak umuduyla… 29.10.2008