BES/AR: 4 KİŞİLİK BİR AİLENİN 2023 MART AYI AÇLIK SINIRI 11 BİN 636 LİRA!

774

Sendikamız Araştırma Merkezi BES/AR’ın Mart Ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamları aşağıdadır:

Gıda madde fiyatları üzerinden yapılan hesaplamaya göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı Mart 2023 için 11 bin 636 liradır.

Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı kısacası Yoksulluk Sınırı 37 bin 910 lira, bekâr bir çalışanın Yaşam Maliyeti ise 15 bin 708 lira olmuştur.

Kamuda 10 yıllık sözleşmeli, eşi çalışan ve evli, iki çocuklu bir emekçi gelir vergisi kesintileriyle birlikte 10 bin 685 lira ücret ile açlık sınırının altında hayatını ancak idame ettiremeye çalışıyor.

Kamuda 20 yıllık şef kadrosunda, eşi çalışmayan, iki çocuklu bir emekçi Mart ayı gelir vergisi kesintileriyle birlikte 14 bin 760 lira ücret ile açlık sınırına yakın, yoksulluk sınırının yaklaşık üçte biri (1/3) ücret ile yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) olarak Kamuda yoksulluk sınırının altında maaş alan emekçi kalmasın derken, açlık sınırının bile altında ücret alan emekçiler var.

Biz Büro Emekçileri Sendikası olarak tüm kamu emekçilerine, asgari ücretlilere, emeklilere insanca yaşayacak bir ücret talebimizi ısrarla tekrarlıyoruz.

  • Kamuda Açlık Sınırının Altında Çalışan Emekçiler Var!
  • Sağlıklı Beslenmenin Maliyeti Günlük 387 Lirayı Geçti!
  • 2023 Yılında da Asgari Ücret Açlık Sınırının Altında Kaldı!
  • En Düşük Emekli Maaşının 7500 TL’ye Yükseltilmesi Bir Anlam İfade Etmiyor!
  • En Düşük Emekli Aylığı Açlık Sınırının Altında!
  • Bekâr Bir Kamu Emekçisinin Yaşam Maliyeti, En Düşük Memur Maaşının Üzerinde!
  • Bekâr Bir Kamu Emekçisinin Yaşam Maliyeti 20 Yıllık Evli, İki Çocuklu ve Şef Kadrosunda Çalışan Memur Maaşının Üzerine Çıktı!

Kamu Emekçileri, Emeklileri, Asgari Ücretli, İnsanca Yaşayacak Bir Ücret, Güvenceli İş Güvenli Gelecek İçin 14 Mayıs’ta Açlığın ve Yoksulluğun Hesabını Soracaktır!