ANKARA 1 NO’LU ŞUBEMİZ: SGK EMEKÇİLERİNİN TALEPLERİ KARŞILANANA KADAR EYLEMLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ!

299

Ankara 1 No’lu Şubemiz, 10 Mart 2023 Cuma Sıhhiye Sosyal Güvenlik Merkezi önünde yaptığı basın açıklamasına bugün de aynı yerde devam etti.

EYT düzenlemesinin yasalaşmasıyla birlikte iş yükü artan SGK Emekçilerinin sorunlarının gündeme getirildiği açıklamada taleplerimiz şu şekilde sıralandı.

  • Sosyal Güvenlik Kurumu Emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz!
  • Sosyal Güvenlik Kurumu Ek Ödeme Yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100 er puan eklenmesini istiyoruz!
  • Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK çalışanlarına da 3600 ek gösterge istiyoruz!
  • Aynı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz!
  • Ücretsiz yemek hizmeti istiyoruz!

Açıklamanın ardından konuşma yapan Genel Başkanımız Bahadır Berdicioğlu; “Türkiye’nin hangi kurumunda, çalıştığı halde hak ettiğini alamayan bir yer var mı diye sorarlarsa, burayı gösterin. Türkiye’nin neresinde hakları gasp edilen, ikramiyeleri gasp hangi kurum var diye sorarlarsa burayı gösterin. Türkiye’nin neresinde canını dişine takıp çalışan, ancak evini geçindiremeyen çalışanlarının olduğu bir kurum neresidir diye sorarlarsa burayı gösterin. Bizim sabrımızı sınamasınlar. SGK Emekçilerinin haklarını alıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz.
Yaşasın onurlu mücadelemiz!
Yaşasın BES!