GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI PERSONEL DAİRE BAŞKANI SAYIN FATİH ALTINKAYIK İLE GÖRÜŞTÜK

1964

Sendikamızca, 29.09.2022 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığı/Personel Daire Başkanı Sayın Fatih ALTINKAYIK ile görüşme gerçekleştirilmiş olup, görüşmeye Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreterimiz Özer AVANAŞ ve Genel Mali Sekreterimi İsmet TEMEL katılmışlardır.

Görüşmede; aşağıda belirtilen konu başlıklarına ilişkin değerlendirmelerimiz sunulmuş olup, Gelir İdaresi Başkanlığı’nda yaşanan sorunlara ilişkin görüş ve önerilerimiz paylaşılmıştır.

1- Kurum İçi Uzmanlık Sınavı:

Kurum için uzmanlık sınavında ilk sınavda yazılıda yüksek puan aldığı halde mülakat sınavında düşük puan verilerek elenerek hak kaybına uğrayan arkadaşların yaşadığı mağduriyet ifade edilmiş olup, mülakata elenen arkadaşlardan idare mahkeme yolunan giden ve mahkeme marifetiyle haksızlığı uğradığı tespit edilenlerin mahkeme kararına uygun olarak atamalarını yapılmasının uygun olacağı belirtilmiştir. Diğer taraftan sınavın ikinci etabının bir an önce geciktirilmeden açılmasını ve sınav hazırlığı içinde olan arkadaşların hepsini kapsayacak bir içerikte açılmasının gerektiği ifade edilmiştir.

2- Banka Promosyonları:

Başkanlık bünyesinde yapılacak Banka Promosyon anlaşmalarının ağırlıkla 2022 yılı sonu itibarıyla yapılacağı, bu hususta yapılacak promosyon anlaşmalarının çalışan memnuniyetini sağlayacak şekilde yapılmasının ve geçmiş dönemde promosyon ödemelerinden Vergi Dairesi Başkanlıkları tarafından tek taraflı tasarrufta bulunulduğu iddialarını bulunduğunu ifade edilmiş, böyle bir uygulamanın yanlış olduğu, promosyon anlaşmalarında üzerinde uzlaşılan miktarın tamamının hak sahibi olan çalışanlara ödenmesi gerektiği belirtilmiş, aksi durumda kurumla çalışanlar arasında ihtilaf yaratılacağı hususu ifade edilmiştir.

3- Personel Eksikliği:

Gelir İdaresi Başkanlığının tamamında yoğun bir personel eksikliğinin mevcut olduğunu, genç çalışanların kurumla kalıcı bağ kurmalarında sorunlar yaşandığı ifade edilmiş, yaşanan personel eksikliğine kalıcı çözüm bulunmasının, bunun içinde personel istihdamında yapısal değişikliğe gidilmesi gerektiğinin önemine değinilmiştir.

4- Yol, Yemek ve Kira Yardımı:

Belirtilen konu başlıklarında sendikamızca uzun bir süreden beri bir kampanya yürütüldüğü ve çalışanların günlük yaşamlarında ciddi maliyet unsuru haline gelen yol, yemek ve kıra ödemelerinde bütünlüklü bir çalışmanın yapılması gerektiğinin önemine değinilmiş, konu başlığını oluşturan gider kalemlerinin büyük şehirlerden çalışanların hızla uzaklaşma gerekçesini oluşturduğu ifade edilmiştir.

Taleplerimizin takipçisiyiz!