MÜLAKAT HAKSIZLIĞI KATLANARAK DEVAM EDİYOR!

738

İşkolumuza giren kurumlarda yapılan görevde yükselme sınavlarında uygulanan mülakat haksızlığı devam ediyor.

Genel Merkezimizde düzenlediğimiz basın toplantısında; mülakat uygulamasına tepkimizi bir kez daha dile getirerek, taleplerimizi kamuoyuyla paylaştık.

Genel Başkanımız Bahadır Berdicioğlu tarafından okunan açıklama aşağıdadır:

BASINA VE KAMUOYUNA

Değerli Basın Emekçileri;

Bugün sizleri buraya ülkemizin kanayan yarası haline gelen mülakat uygulamalarının, yakın dönemde işkolumuza yansımalarını paylaşmak için davet ettik. Siyasi iktidarın kadrolaşma, yandaş sendikaların örgütlenme aracı haline getirilen mülakat uygulamaları ile emek hırsızlığı hız kesmeden devam ediyor.

Değerli Basın Emekçileri;

Liyakat sisteminin çökmesinin de başlıca nedenlerinden birisi olan mülakat uygulamalarında yaşanan emek hırsızlığı kamu hizmetlerinin niteliğini de düşürürken, liyakat gözetilmeden yapılan atamalarıniş barışını bozması, kamu emekçilerini yaptıkları işe yabancılaştırırken, emeklilik eğilimi de her geçen gün yükselmeye devam ediyor.

Değerli Basın Emekçileri;

Gerek kamuya alımlarda gerekse de kamuda yapılan görevde yükselme sınavlarında halk diliyle torpilli olanlara öncelik tanınması, yazılı sınavlarda yüksek puan alanların sözlü sınavlarda düşük puan verilerek emeği ve geleceği çalınıyor.

Değerli Basın Emekçileri;

Sendikamızın mücadele başlıkları arasında üst sıralardan yıllardır düşmeyen mülakatın kaldırılmasına ilişkin talebimiz doğrultusunda farklı zeminlerde kesintisiz faaliyet yürütüyoruz. Geçtiğimiz aylarda muhalefet partilerini ziyaret ederek bu alanda işkolumuzda yaşanan mağduriyetleri ve hazırladığımız dosyaları paylaştık. Sizlerin de malumu, muhalefet partilerimeclis kürsüsünde ve grup toplantılarında sık sık mülakatın kaldırılmasına ilişkin taleplerimizi gündeme getiriyor.

Yine işkolumuzda yer alan kurumların sınav duyuruları yapıldığında mülakat koşuluna ilişkin davalarımızı açmaya devam ediyoruz. Yıllarca sonuçlanmayan davalarla bir kez daha mağdur ediliyoruz. Danıştay kararlarına rağmen yönetmelikler yeniden düzenlenerek kazandığımız davaların boşa düşürüldüğü günleri de yaşadık.

Testi kırılmadan misali işkolumuzda ilan edilen sınavlar yapılmadan kurum yöneticilerimizle görüşmeler yapıyor kaygılarımızı paylaşıyoruz. Yakın dönemde Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan defalarca randevu istememize rağmen randevu verilmezken, Bakanlığın yaptığı mülakat sınavında en büyük mağduriyetler yaşanması tesadüf olmasa gerek. Ne yapsak ne etsek nafile bir süreçten geçiyoruz, cemaat ne derse desin imam bildiğini okuyor!

Değerli Basın Emekçileri;

Geçtiğimiz aylarda işkolumuzda; Hazine ve Maliye Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nda yapılan sınavlarda, yazılı sınavlarda yüksek puan aldığı halde kapalı kapılar arkasında yapılan mülakat sınavlarında düşük puan verilerek çok sayıda büro emekçisinin emeği ve umutları çalındı.

Değerli Basın Emekçileri;

Yaşanan bunca haksızlığa, hukuksuzluğa rağmen her zeminde mücadelemizi yükselterek sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Bu haksızlıklara ortak olan Bakanları, bürokratları ve kurum yöneticilerini birkez daha uyarıyoruz er ya da geç adalet yerini bulacak ve sorumluların yargı önüne çıkacağı günleri yaşayıp hep birlikte göreceğimiz günler yakındır.

Hesap soracağımız, yaralarımızı saracağımız günler için mücadele ediyoruz, kamu hizmetlerinin parasız nitelikli ve ulaşılabilir olduğu, liyakat sisteminin tekrar kurulduğu, kamu emekçilerinin söz ve karar sahibi olduğu bir kamu düzenini hep birlikte inşa edeceğiz,

Hak hukuk ve adalet kavgamıza dair değerli ozanımız Ruhi Su’nun dizeleriyle açıklamamızı bitiriyorum…

Sabahın bir sahibi var
Sorarlar bir gün sorarlar
Biter bu dertler acılar
Sararlar bir gün sararlar