İZMİR ÇİĞLİ YAMANLAR VERGİ DAİRESİ İŞYERİ TEMSİLCİLİĞİMİZ, 3600 EK GÖSTERGENİN TÜM KAMU EMEKÇİLERİNE VERİLMESİ TALEBİYLE BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

591

28 Nisan 2022 Perşembe günü, İzmir’de Çiğli Yamanlar Vergi Dairesi İşyeri Temsilcilerimizin çağrısıyla, Müdürlük önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

3600 ek göstergenin tüm Kamu Emekçilerine verilmesinin talep edildiği açıklamada “Topla Parayı Al Havayı”, “3600 Ek Gösterge Hakkımız Söke Söke Alırız” sloganları atıldı.

Açıklamada;

“Dünyada krizler bitmiyor. Kapitalizm koşullarında krizler kaçınılmazdır ve artık sürekli bir krizin içinde yaşıyoruz. Ekonomisi kötü yönetilen bizim gibi ülkelerde ise kriz evimizi, ocağımız, cebimizi yakıp geçiyor. 2002’de 17 küçük altın alan maaşlarımız, bugün 5 küçük altın alabiliyor. Alım gücümüz giderek azalmakta, fakirleşmekteyiz.

Biz Maliye Emekçilerinin bilgi ve tecrübe birikimi yıllarını almaktadır. Hepimiz bu köklü kuruma yıllarımızı verdik, veriyoruz. Lakin bu kurum çalışanına hiç sahip çıkmadı, emeğinin değerini vermedi, emeğine saygı da göstermedi. “Mum dibine ışık vermez”, “Topla parayı al havayı” dedik. Boşa söylemedeki bunları.

Biz Maliye Emekçileri, Kamu Emekçileri içinde oldukça yüksek bilgi birikimi, yoğun iş yükü ile nitelikli bir görev yapmaktayız. Avrupa’daki meslektaşlarımızın ülkeleri için değer verilen yüksek gelir elde eden grup olduğunu bilmekteyiz. Buradan Çiğli ve Yamanlar Vergi Dairesi çalışanları olarak 3600 ek göstergenin Maliye Emekçilerine verilmesini talep ediyoruz. Bizlere verilmemesi Maliye Bakanlığı çalışanları için çalışma barışını bozacak, çalışma huzurunu kaçıracak, telafisi zor hasarlar yaratacaktır.

3600 ek göstergeyi alana kadar eylem ve etkinliklerimize devam edecek, gerektiğinde üretimden gelen gücümüzü kullanacağız.

Yıllardır fedakarlık yaptık, artık yeter diyoruz. 3600 ek göstergenin lütuf değil, hakkımız olduğunu biliyoruz, istiyoruz, alacağız!” ifadeleri kullanıldı.