KADIN MÜCADELESİ ENGELLENEMEZ!

407

KESK Kadın Meclisleri olarak Türkiye genelinde 26 Şubat tarihinde 8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında “İsyandan Direnişe, Direnişten Özgürlüğe” şiarı ile eş zamanlı olarak eylem ve etkinliklerimizi başlattık.

İllere gönderdiğimiz basın metni kapsamında Amed Kadın Meclisimizin basın açıklaması Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün keyfi ve hukuksuz tutumu ile bu yıl için belirlediğimiz 8 Mart şiarımızın “politik olduğu” ifade edilerek başka yerde kullandırılmayacağı söylenmiş, müdahale edilmeye çalışılmıştır. Daha sonra da basın açıklamasını yapan arkadaşımız ifadeye çağrılarak bu yılki şiarımız ve basın metnimizde geçen:

“Faşizmin, erkek egemenliğinin vücut bulmuş hali AKP/MHP iktidarına karşı kadınları “İsyandan direnişe, direnişten özgürlüğe” şiarıyla kadın örgütlüğünü büyütmeye davet ediyoruz. Bu 8 Mart’ta da kadın kazanımlarına dönük saldırılara, kadın yoksulluğuna, savaşa, kadın emeğinin güvencesizleştirilmesine ve görülmemesine, işyerlerimizde yaşadığımız ayrımcılığa, şiddete ve tacize karşı isyanımızı birleştirip, kadın buluşmaları ile direnişi örgütlemek için alanlarda, işyerlerinde olmaya devam edeceğiz!” ifadesi tutanak altına alınmıştır.

Diyarbakır Emniyeti’nin bu tutumu insan hakları kapsamında düşünce ve ifade özgürlüğünü engellediği gibi aynı zamanda sendikal örgütlememize yönelikte bir saldırıdır. Kabul etmiyoruz, bir kez daha söylüyoruz “Kadın mücadelesi politiktir.”

En temel haklara dahi tahammülü olmayan erkek egemen devlet zihniyetlerinizi kadınların üzerinden çekin! Basın metni içeriğini “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” olarak gören tüm kolluk kuvvetlerine, yargı merciine ve erkek egemen iktidara bir kez daha sesleniyoruz: “Faşizmin, erkek egemenliğinin vücut bulmuş hali AKP/MHP iktidarına karşı kadınları “İsyandan direnişe, direnişten özgürlüğe” şiarıyla kadın örgütlüğünü büyütmeye davet ediyoruz. Bu 8 Mart’ta da kadın kazanımlarına dönük saldırılara, kadın yoksulluğuna, savaşa, kadın emeğinin güvencesizleştirilmesine ve görülmemesine, işyerlerimizde yaşadığımız ayrımcılığa, şiddete ve tacize karşı isyanımızı birleştirip, kadın buluşmaları ile direnişi örgütlemek için alanlarda, işyerlerinde olmaya devam edeceğiz!”

KESK YÜRÜTME KURULU