GENEL BAŞKANIMIZ BAHADIR BERDİCİOĞLU, EPSU’NUN DÜZENLDİĞİ ONLİNE TOPLANTIDA ÜLKEMİZDEKİ SENDİKAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERE VE YAŞANAN YÜKSEK ENFLASYON RAKAMLARINA DEĞİNDİ

423

Avrupa Kamu Hizmeti Sendikaları Federasyonu EPSU, Türkiye’de bağlı sendikaların temsilcileriyle online toplantıda biraya geldi.

28 Ocak 2021 tarihinde düzenlen ve EPSU Genel Sekreteri, KESK, DİSK, Türk-İş ve Hak-İş Temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıya Genel Başkanımız Bahadır BERDİCİOĞLU katıldı.

Genel Başkanımız Bahadır BERDİCİOĞLU yapmış olduğu sunumda; Ülkemizdeki sendikal hak ve özgürlüklerin engellendiğine, yaşanan yüksek enflasyon rakamlarıyla halkın daha da yoksullaştığına değindi.

Yetkili Konfederasyonun imzaladığı ve TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla, başta Kamu Emekçilerinin ve halkımızın yıllardır yoksulluk ve sefalet ücretine mahkum edildiği bir süreçten geçtiğimizi belirten Genel Başkanımız, Türkiye’de açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, sendikamız BES/AR’ın her ay yayımladığı kamu emekçilerinin gerçek enflasyon rakamlarını paylaştı.

Asgari ücretli ve emeklilerin açlık sınırı altında ücretlerle yaşam mücadelesini sürdürdüklerini belirten Genel Başkanımız, başta elektrik, doğalgaz olmak üzere temel tüketim maddelerine gelen zamların geri çekilmesi gerektiğini belirtti.

En demokratik hakkımız olan eylem ve etkinliklerimizin engellendiğine de değinen Genel Başkanımız, Anayasa ile güvence altına alınmış eylem ve etkinliklerimizin güvenlik güçleri tarafından engellenmesinin Anayasaya aykırı olduğunu belirtti.