KARŞIYAKA ADLİYESİ İŞYERİ TEMSİLCİLİĞİMİZDEN ADLİYE ÖNÜNDE EYLEM: YARGI EMEKÇİLERİ KAPIKULU DEĞİLDİR!

625

Karşıyaka Adliyesi İşyeri Temsilciliğimiz, işyerlerindeki sorunları gündeme getirmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

27 Ekim 2021 Çarşamba günü Çiğli Belediyesi Ek Binası önünde yapılan açıklamada; Çiğli Belediyesi Başkanı Utku Gümrükçü’nün Karşıyaka Adliyesinin bir bölümünü Çiğli’ye getirerek ekonomiyi canlandırmak ve esnafını memnun etmek istediğine ve bu doğrultuda anlaşma yaptığına ancak Yargı Emekçilerinin haklarını görmezden geldiğine dikkat çekildi.

Açıklamayı okuyan Karşıyaka Adliyesi İşyeri Temsilcisi Veli Salgın:

“Yaklaşık iki yıla yakındır yemek ödeneğimiz devlet tarafından geldiği halde bizler pandemi nedeniyle yemek yiyemiyoruz. Sebebini sorduğumuzda başsavcımız bu ana kadar gönderilen ve biriken parayla Karşıyaka adliyesinde şu an açık olan yemekhanede Karşıyaka’da çalışan personel için yemek çıkarttıklarını Çiğli ek binaya sadece günlük kişi başı 1,5 TL aktarabileceğini ifade etmiştir. Buna mukabil kendisine buraya ilk geldiğimizde yemek 14.00 TL idi bunun 6.00 TL’sini biz karşılıyorduk, geri kalan 8.00 TL’yi siz karşılıyordunuz, üstelik birikmiş paramız da yoktu diye sorduğumuzda ‘o zaman Çiğli Belediyesi karşılıyordu’ diye cevap vermiştir. Çiğli belediye başkanımızda bunu yalanlamamış ancak şu an belediyenin böyle bir imkânı yok diyerek Çiğli ek binada çalışan adliye personelini görmezden gelip açlığa ve sefalete mahkûm etmiştir.

Yemek yiyebilmemiz sağlanmalıdır. Belediye ilk zamanlarda yemekte olduğu gibi verdiği 2 temizlik elemanını geri çekti. Tek temizlik personelimiz iyi çalışmasına rağmen koca kata yetişemiyor. Erkek ve kadın tuvaletleri karşı karşıya olup rahatsızlık yaratmaktadır araya paravan konulmalıdır. Her nedense bütün kurumlarda ve Karşıyaka adliyesinde halen uygulanan HES kodu sorulması çiğli ek binada uygulamadan vazgeçilmiş olup Allah a emanet çalışmaktayız HES kodu sorulmalıdır. Özellikle mübaşir arkadaşlarımızın posta hizmetlerini yapmalarına çözüm bulunmalıdır. Han içerisinde güvenlik zafiyetinin giderilmesi gerekir. Personel eksikliğinin bir an evvel giderilmesi gerekir. Ek görevler performansımızı olumsuz etkilemektedir” ifadelerini kullandı.