SİYASİ PARTİLERLE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR…

697

Mülakatın kaldırılması, kamuda yaşanan ek gösterge adaletsizliği, vergi dilimlerinin yarattığı adaletsizlik ve 3600 ek gösterge talebimizle ilgili siyasi partilerle görüşmelerimize devam ediyoruz…

İYİ PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Sayın Burak AKBURAK ve heyetiyle görüştük.

Genel Başkanımız Bahadır BERDİCİOĞLU, Genel Sekreterimiz Aziz ÖZKAN, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Özer AVANAŞ, Ankara 1 No’lu Şube Başkanımız Ercan ERDOĞAN, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız İhsan GÜLHAN ve Ankara 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Nigar DİNÇER’den oluşan Heyetimiz, İYİ PARTİ Genel Merkezini ziyaret ederek, Genel Başkan Yardımcısı Sayın Burak AKBULUT ve beraberindeki heyetle görüşme gerçekleştirdi.

20 Ekim 2021 Çarşamba günü gerçekleşen görüşmede, Heyetimiz; kamuda yaşanan liyakatsizliğin geldiği boyutu dile getirerek, mülakat uygulamasının liyakatsizliği doğurduğunu ve mülakatın torpil ve emek hırsızlığına dönüştüğünü ifade etti. Konuya ilişkin “Kamuda Liyakat İlkesi Hayata Geçirilsin, Mülakat Uygulamalarına Son Verilsin” talebimizle ilgili karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu ve hazırladığımız kanun teklifini içeren dosya kendilerine iletildi.

Diğer yandan önümüzdeki bütçe dönemi de gündeme getirilerek, Sendikamızın bütçeye ilişkin genel yaklaşımı ve “Yolsuzluk, Yoksulluk Düzenine Son! Halk İçin Bütçe”, “Gelir Vergisi Adaletsizliğine Son Verilsin!”, “Vergide Ücrette Adalet!” taleplerimiz dile getirildi ve mücadele programız anlatıldı.

Ayrıca kamuda uygulanan ek gösterge adaletsizliğinin altı çizilerek, Büro Emekçilerine de 3600 ek gösterge verilmesi gerektiği, bu konunun TBMM’de gündeme getirilmesi talep edildi.

Görüşme, karşılıklı iyi niyet ve başarı dilekleriyle sonlandırıldı.