CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN “MEMURUMUZ TOPLU SÖZLEŞMEDEN MEMNUN” AÇIKLAMASINA ANKARA ŞUBELERİMİZDEN TEPKİ: “MEMNUN DEĞİLİZ!”

478

Ankara Şubelerimiz tarafından, SGK Emekçilerinin taleplerine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirildi.

13 Ekim 2021 Çarşamba günü SGK Mİthatpaşa binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında; SGK Emekçilerinin temel taleplerine ilişkin başta kadrolu istihdam, ikramiye, görevde yükselme sınavı, mülakatın kaldırılması, ek ödeme ve 3600 ek gösterge olmak üzere diğer talepler de basın ve kamuoyuyla paylaşıldı.

Genel Sekreterimiz Aziz Özkan, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Özer AVANAŞ ve Genel Mali Sekreterimiz İsmet TEMEL’in de katıldığı basın açıklamasında, satış sözleşmesi ve gasp edilen haklarının kazanımı için tüm SGK Emekçileri BES’te örgütlenmeye davet edildi.

Açıklamanın ardından konuşma yapan Genel Sekreterimiz Aziz Özkan “Kamu emekçilerini sefalete mahkum eden sarı sendika ile Hükümet yetkilileri, kamu emekçilerini %5 sefalet zammına mahkum etti. 2018 yılı seçim meydanlarında 3600 ek gösterge sözü verenler, yine kapalı kapılar arkasında 3600 ek göstergeye ilişkin 2022 yılı içerisinde de çalışma içerisinde olacaklarını söylediler. Artık toplumsal bir sorun haline gelen torpilin, emek hırsızlığının, ücret hırsızlığının adı halini almış mülakat sisteminin her tarafta dayatılmasıyla karşı karşıyayız! Gitmedik, anlatmadık bir şey bırakmayacağız, mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz!” ifadelerini kullandı.

Ankara 1 No’lu Şube Başkanımız Ercan ERDOĞAN tarafından okunan açıklama aşağıdadır:

BASINA VE KAMUOYUNA

Değerli Basın Emekçileri;

Her geçen gün artmaya devam eden hayat pahalılığının ve pandemi sürecinin kış koşulları ile birlikte üzerimizdeki olumsuz etkisinin daha da artacağı sert bir kış bizleri bekliyor.

Hükümetle Memur-Sen arasında böylesi bir süreçte imzalanan Toplu Sözleşmenin önümüzdeki iki yıl boyunca olumsuz etkisini yaşayacağımız ve giderek daha da yoksullaşacağımızı öngörmek için müneccim olmamız gerekmiyor.

Değerli Basın Emekçileri;

Bizler her geçen gün ağırlaşan ekonomik koşullar altında ezilirken Hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşme üzerinden güzellemeler yapılmaya devam ediliyor. Toplu sözleşme sonrası Memur-Sen heyeti Cumhurbaşkanına teşekkür ziyareti gerçekleştiriyor, sonrasında Cumhurbaşkanı toplu sözleşmeden kamu emekçilerinin memnun olduğunu kamuoyu ile paylaşıyor. Aklımızla alay edilircesine tiyatro devam ediyor adeta, körler sağırlar birbirini ağırlıyor.

Değerli Basın Emekçileri;

Kamu emekçileri arasında başta ikramiye olmak üzere birçok hakkı gasp edilen SGK Emekçilerinin maaşı her geçen gün azalıyor. Bu da yetmezmiş gibi kurumumuzda güvencesiz çalışma modelleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Görevde yükselme ve işe alım sınavlarında mülakat uygulamasının yarattığı adaletsizlikler, liyakatsiz atamalar çalışma barışını bozmaya devam ediyor. 3600 ek gösterge talebimiz önümüzdeki seçim için şimdiden malzeme yapılmaya başlanırken oyalama devam ediyor. % 5 maaş zammı ile başlayacağımız iki yıllık maratonda ortada iken imzalanan toplu sözleşmeden SGK Emekçileri memnun olmadığı gibi öfkeli ve tepkilidir.

Değerli Basın Emekçileri;

Mücadelede kararlı, taleplerimizde ısrarlı olmaya devam edeceğiz, kadrolu istihdam ve 3600 ek gösterge talebimiz bir an önce yerine getirilinceye kadar mücadele edeceğiz. Taleplerimizin boş vaatlerle geçiştirilmesine ve seçim malzemesi yapılmasına izin vermeyeceğiz.

İnsanca bir yaşam, güvenceli iş, güvenli bir gelecek istiyoruz!

Taleplerimizde ısrarcı, mücadelemizde kararlıyız!

İSTİYORUZ, ALACAĞIZ!

BÜRO EMEKÇİLERİ SENDİKASI

ANKARA ŞUBELERİ