MÜLAKATIN KALDIRILMASI, KAMUDA YAŞANAN EK GÖSERGE ADALETSİZLİĞİ VE 3600 EK GÖSTERGE TALEBİMİZLE İLGİLİ SİYASİ PARTİLERLE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR…

699

Kamuda mülakat uygulamasının kaldırılması, önümüzdeki bütçe dönemine ilişkin görüşlerimiz ve 3600 ek gösterge talebimizi iletmek üzere siyasi partilerle görüşmelerimize devam ediyoruz…

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Sayın Selin SAYEK BÖKE ile görüştük.

Genel Başkanımız Bahadır BERDİCİOĞLU, Genel Sekreterimiz Aziz ÖZKAN ve Ankara 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Nigar DİNÇER’den oluşan Heyetimiz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezini ziyaret ederek, Genel Sekreter Sayın Selin SAYEK BÖKE ile görüşme gerçekleştirdi.

6 Ekim 2021 Çarşamba günü gerçekleşen görüşmede, Heyetimiz; kamuda yaşanan liyakatsizliğin geldiği boyutu dile getirerek, mülakat uygulamasının liyakatsizliği doğurduğunu ve mülakatın torpil ve emek hırsızlığına dönüştüğünü ifade etti. Konuya ilişkin “Kamuda Liyakat İlkesi Hayata Geçirilsin, Mülakat Uygulamalarına Son Verilsin” talebimizle ilgili karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu ve hazırladığımız kanun teklifini içeren dosya kendilerine iletildi.

Diğer yandan önümüzdeki bütçe dönemi de gündeme getirilerek, Sendikamızın bütçeye ilişkin genel yaklaşımı ve “Yolsuzluk, Yoksulluk Düzenine Son! Halk İçin Bütçe”, “Gelir Vergisi Adaletsizliğine Son Verilsin!” taleplerimiz dile getirildi ve mücadele programız anlatıldı.

Ayrıca kamudaki ek gösterge adaletsizliğinin altı çizilerek, Büro Emekçilerine de 3600 ek gösterge verilmesi gerektiği, bu konunun TBMM’de gündeme getirilmesi talep edildi.

Görüşme, karşılıklı iyi niyet ve başarı dilekleriyle sonlandırıldı.