ZONGULDAK ŞUBEMİZ: YARGININ BAĞIMSIZLIĞI VE YARGI EMEKÇİLERİNİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR!

633

Zonguldak Şubemiz, Yargı Yılı Açılışına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Şube Başkanımız Hayrı Anıl Çetin tarafından yapılan açıklamada;

“Adalet talebinin her türlü talebin önüne geçtiği koşullarda yargının bağımsızlığı ve Yargı Emekçilerinin sorunlarının çözümü için yıllardır mücadele ediyoruz. Yargı yılı açılış etkinliklerini taleplerimize dikkat çekmek için bir zemin olarak kullanmaya çalışıyoruz.

Yargı sisteminin bağımsızlığını kaybetmesi, periyodik olarak çıkarılan yargı paketleri dava sayılarındaki artış ve yıllarca süren dava süreçleri yargı emekçilerinin çalışma hayatını kâbusa çevirmiş durumda. Bir yandan iş yükü, bir yandan mobbing, bir yanda keyfi olarak açılan soruşturmalar mesai kavramı gözetmeksizin çalışmaya zorlanan Yargı Emekçileri, açıklanan bu yargı paketleri sonunda, bırakın kazanım elde etmelerini mevcut kazanımlarını yitirerek açıklanan her yargı paketi sonunda kabus yaşamaktadırlar. Yargı Emekçilerinin bu kâbustan uyanması, sendikamızca yıllardır gündemde tutulan taleplerinin gerçekleşmesinden geçiyor. Artık yeter sorunlarımıza çözüm istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

Büro Emekçileri Sendikası olarak yargı emekçilerinin taleplerinin karşılanması ve bağımsız bir yargı sistemi için mücadele etmeye devam ediyoruz.

Tüm Yargı Emekçilerini bu haklı mücadelemize sahip çıkmaya çağırıyoruz!

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!

Yaşasın BES!

Yaşasın KESK!