İFTİRA SUÇTUR!

3064

Muğla İŞKUR İl Müdürlüğü’nde çalışmakta iken ihraç edilen ve OHAL Komisyonu kararıyla görevine dönen üyemiz Melike Gürol, asılsız ihbar gerekçesiyle açtığı davayı kazandı.



üyemiz, Muğla çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde İş ve Meslek Danışmanı olarak görev yapmaktayken 693 sayılı KHK ile kamu görevinden çıkarılmış, yaptığı başvuru sonucu OHAL Komisyonu kararı ile görevine iade edilmişti.
üyemizin, hakkında asılsız iddialarda bulunan ihbar mektubunu hazırlayan ve bu ihbar mektubuna dayanarak işlem tesis eden idareciler hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine; Muğla çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü sanık Habil İlyas Sarıyerli ve Şube Müdürü sanık Müzeyyen Yıldırım’ın “görevi kötüye kullanma” ve “iftira” suçlarını işledikleri gerekçesiyle Muğla 3. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştır.
Açılan dava da Muğla 3. Asliye Ceza Mahkemesi 26. 11. 2019 tarih E:2018/733, K:2019/792 sayılı kararı ile sanık Müzeyyen Yıldırım’ın iftira suçunu işlediğinin sabit olması nedeniyle cezalandırılmasına karar vermiştir. Karar kesinleşmiştir.
Yargı Kararı İçin