GEÇİCİ SAVAŞ HÜKÜMETİ VE YANDAŞ MEDYA DÖKTÜKLERİ KANDA BOĞULACAKLAR!

215

15 Ekim tarihinde saat 11. 00’da Konfederasyonumuz Merkezinde gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasıyla geçici savaş hükümetinin ve yandaş medyanın 10 Ekim katliamındaki rolüne değinilerek, saldırı ve provokasyonlar teşhir edildi. Hükümetin bir an önce istifa etmesi istenerek, medyanın özgür, objektif habercilik anlayışıyla hareket etmesi gerektiği vurgulandı.
kckiframe allowfullscreen= frame0 =365 scrolling=no src=https://www.youtube.com/watch?v=Fpc7r9A_TXw 520kck/iframe
Basın açıklamasında ilk sözü Eş Genel Başkanımız Şaziye Köse alarak: Bizler emek meslek örgütleri olarak, ülkemizdeki savaş iklimini ve ortamını dağıtmak, kendi varoluş ortamımızı korumak, emeğin haklarıyla barış arasındaki dolaysız irtibatı kurmak üzere bir miting çağrısı yaptık. Başka ne yapabilirdik ki? Konuşmasında, geçici savaş hükümetinin Ankara Katliamı’nı
‘ne olduğu belli olmayan bir terör olayı’
olarak göstermesine ve kamuoyunu yanıltmaya çalışmasına tepki gösterdi. Bu ülkede barışın sesinin daha gür olmasından kim rahatsız oldu? ‘Fail mi arıyoruz?
Failler bellidir. Bu devlet, bu devletin siyasi partileri, hükümeti kedi sorumluluklarından kaçamaz. Barış savunucuları, savaş naraları atanlar tarafından katledildi. Bu katillerin karşısında asla yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz! Bizler asla unutmayacağız ve unutturmayacağız! Hesabını er ya da geç verecekler. ‘ dedi.
Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı Lami özgen ise, Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamından dolayı emek örgütlerinin aldığı grev kararını ‘siyasi rant’ olarak değerlendiren Memur Sen’e ‘Sendika değilsiniz, konfederasyon değilsiniz, hatta insan bile değilsiniz’ notunu düşerek geçici savaş hükümetinin de konfederasyonumuzun başlattığı iki günlük greve yönelik
idari soruşturma açıldığına da dikkat çekti. Eş Genel Başkanımız ‘Hükümet bir yandan yas ilan ediyor, sözde katliam olarak görüyor, diğer yandan da grevimize soruşturma başlatıyor’ dedi. Eş Genel Başkanımız katliamın yaşandığı günden beri hem hükümetin hem de yandaş medyanın olayları manipüle ederek emek örgütlerine saldırdığını belirtti, ‘böylesi bir ortamda ailelerimize, hasta yakınlarına hükümet acılar yaşatıyor’ dedi.
‘Biz sizi katlettik, sizin canınız bu para kadardır’
Hükümetin, katliamda yaşamını yitiren kişilerin ailelerine maaş bağlanmasına dönük açıklamalarla ailelerin acılarının katmerlendiğini söyleyen Eş Genel başkanımız Lami özgen, ‘Hükümet bu yaklaşımıyla geçmişteki politikalarını hatırlatıyor. Soma’da, Roboski’de yaşandığı gibi. Burada şu denmektedir:
Biz sizi katlederiz sizin ölümünüz bu para kadardır‘ ifadelerini kullandı.
‘Katliam basit bir olaya indirgeniyor’
Eş Genel Başkanımız Lami özgen, hükümetin olayı basit bir olaya indirgeyerek manipüle ettiğini ifade ederek ‘Bu ülkede savaş, kaos, çatışma. . . gerçek bir barışla sonuçlanmazsa hiçbir şey değişmez’ uyarısında bulundu. IŞİD üyesi canlı bombaların da ‘hukuk devleti’ adıyla tutuklanmamasına ise şu sözlerle tepki gösterdi: ‘Bizleri uyduruk maillerle telefonlarla nasıl tutukladıklarını biliyoruz. Hükümetin katliama karşı şüpheli tutumu açıkça DAİŞ vb. örgütlerle işbirliği içinde olduğunu gösteriyor.
TMK’yı bize işleten hükümet yetkilileri, neden canlı bomba eylemine işletmez?
Hele hele silah, mühimmat, bomba unsurlarının olduğu bir şey, aynı zamanda TCK da TMK da örgüt üyeliğini de ifade ediyor. Davutoğlu ceza yasalarını ya bilmiyor ya da bunun için bilinçli olarak harekete geçmediklerini düşünüyoruz. “dedi.