SURİYE’DEKİ KATLİAMLARA SESSİZ KALMIYORUZ!

197

justify;text-justify:inter-ideograph’2 yıldır Suriye’de sürmekte olan iç  savaş; uluslararası ve bölgesel güçlerin katılımıyla yeni katliamlar yaratarak devam ediyor. En son; Rojava’da sivil halka yönelik yapılan katliamda 100’e yakın insan hayatını kaybetti.
justify;text-justify:inter-ideograph’
justify;text-justify:inter-ideograph’Başta ABD, Fransa, Almanya ve İngiltere olmak üzere uluslar arası  Batılı güçler Suriye’de yaşanan karışıklığı; farklı etnik ve inanç grupları arasındaki katliama dönüştürmek istemektedir. Savaş politikaları El-Kaide’nin uzantısı El-Nusra ve ÖSO çetecileri eliyle yapılan katliamlara dönüşmektedir. [Çetecilere] her türlü maddi, askeri, lojistik ve istihbarı destek sağlanmakta; farklı milliyetler ve inanç grupları arasında barış ve demokrasi kültürüyle yaşam yerine savaşa destek tercih edilmektedir. Bu politikaların sonucunda çoğunluğunu kadın, çocuk ve yaşlıların oluşturduğu 100’e yakın insan Rojava’da katledilmiştir.
justify;text-justify:inter-ideograph’
justify;text-justify:inter-ideograph’AKP hükümeti çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu; bir yıldır farklı etnik ve inanç gruplarının demokratik şekilde bir arada yaşamı inşa ettikleri Rojava’da yaşanan son katliama sessiz kalmaktadır. Rojava’ya gitmek için çetecilerin Taksim’de otellerde kaldığına, Antep’te çetecilerin toplantı yapmasının ardından katliamın gerçekleştiğine dair iddialar vardır. Son olarak Rojava’da yaşayan halklara yapılmak istenen yardımlar engellenmiş sınır kapıları kapatılmıştır. Tüm bunlar bir arada düşünüldüğünde AKP hükümeti; Türkiye’de olduğu gibi Suriye’de de demokrasi ve barıştan yana değil katliamlardan yana politikaların arkasında durmaktadır.
justify;text-justify:inter-ideograph’
justify;text-justify:inter-ideograph’Ortadoğu’da demokrasi ve barış kültürüne dayalı yönetimlerin oluşması için destek vermek, bugün yapılabilecek en doğru adımdır. İnsan hakları ve adalete saygı duyan tüm kesimlerin halkların kendi kurdukları demokratik yönetimlere saygı göstermesi beklenmektedir. Rojava’da bir yıldır herhangi bir uluslararası destek almadan kurulan yönetim başta Batılı ve bölgesel güçler olmak üzere savaş politikalarından beslenenleri rahatsız etmektedir. Katliamlara, çetecilerin Türkiye ile bağlantısı iddialarına ve sınır kapılarının kapatılmasına sessiz kalan AKP hükümeti bir an önce katliam üreten politikalarından vazgeçmelidir. Rojava’da yapılan katliamı kınamalı, sivil halka insani yardım için üzerine düşeni yapmalıdır. Bölgede demokrasi, özgürlük ve barış kültürünün gelişmesi için çetecilerin değil orada yaşayan sivil halkın tercihlerine saygı gösterilmelidir.
justify;text-justify:inter-ideograph’
justify;text-justify:inter-ideograph’Tüm dünyada hakların ve farklı inanç  gruplarının eşitlik temelinde demokratik özgür ve barışçıl geleceği için yapılan katliamları kınıyoruz.
justify;text-justify:inter-ideograph’
justify;text-justify:inter-ideograph’AKP hükümeti bölgede savaş politikalarını üreten uygulamalarından vazgeçmeli; Ortadoğu’da insan haklarına, adalete, eşitliğe, özgürlüğe ve barışa dayalı yeni sürece katkı sunmalıdır.
justify;text-justify:inter-ideograph’

MERKEZ YÖNETİM KURULU