SENDİKA YÖNETİCİMİZE VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNE YAPILAN GÖZALTILARI KINIYORUZ…

205

BASINA VE KAMUOYUNA


150px; width: 200px; margin-: 2px; margin-: 2px; Konfederasyonumuz KESK ve Sendikamız BES kurulduğu günden beri çok yoğun baskılarla, sürgünlerle, işten atmalarla, idari ve adli soruşturmalarla karşı karşıya kalmıştır.
AKP’nin “ileri demokrasi” döneminde hakları için mücadele eden, örgütlenen; gençler, öğrenciler, işçiler, memurlar, bir bütün halk kesimleri baskıyla susturulmaya çalışılmaktadır. İleri Demokrasiden bahsedilen bu dönemde 12 Eylül dönemini aratmayacak günler yaşanmaktadır.
Yasal dernekler basılmakta, Demokratik Kitle Örgütlerinin Yönetici ve Üyeleri evleri basılarak gözaltına alınmakta, tüm basın açıklamalarına polis müdahale etmekte, dergiler ve gazeteler baskınlarla sindirilmeye çalışılmakta, basın açıklamalarından sonra gözaltılar yaşanmaktadır.
Bunun son örneği dün yaşandı. İstanbul Bağcılar Sosyal Güvenlik Merkezinde görev yapan İstanbul 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Gülsüm YILDIZ dün öğleden sonra saat:14,30’da işyerinden gözaltına alındı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınarak, ev aramasına ve Adli Tıpa götürülen Şube Eğitim Sekreterimiz Ankara’ya getirilmiştir.
Konfederasyonumuza ve sendika üye ve yöneticilerine, demokrat kurumlara yönelik geliştirilen baskı,’goster’ [kck]img class=’avatar’ name=’haber’

150px; width: 200px; margin-: 2px; margin-: 2px; float: ;”>
] gözaltı ve tutuklamalar hiçbir demokratik ve hukuki ölçüye sığmamaktadır. Bu tür uygulamalar, temel insan haklarından olan örgütlenme ve ifade özgürlüğünün ihlalidir.
Demokratik açılım söylemlerinin gündemde olduğu bir dönemde, bu tür baskı ve gözaltılar, tutuklamalarla, AKP Hükümetinin sadece kendine demokrat olduğu bir kez daha açığa çıkmıştır.
Bu gözaltılar, baskılar; kamu emekçilerinin yıllardır sürdürdüğü sendikal haklar, emek ve demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdürmemize engel olamayacaktır.
KESK ve KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası olarak; Hak arama mücadelesi sürdüren, hakları ve geleceği için örgütlenen, baskılara ve zulme karşı alanlarda haykıran tüm demokrasi güçlerinin yanında haksızlıklara karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.


0px; border-style: solid; margin-: 2px; margin-: 2px; float: ; : 150px; width: 200px;”>
] Demokrasiye ve Demokratik Kitle Örgütlerine yönelik tüm bu baskıları, baskınları, gözaltı ve tutuklamaları kınıyor, Baskılara Boyun Eğmeyeceğimizi bir kez daha yineliyoruz.
Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Gülsüm YILDIZ derhal serbest bırakılmalı, hak alma mücadelesine yönelen faşizan baskılara son verilmelidir.
BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ…
YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ…